“Avem peste 90% din primarii PNL și PSD”- declară Culiță Țărâță

* afirmația aparține deputatului Culiță Tărâță, președintele UNPR Neamț * “Nu pot trece acum și fizic la noi, pentru că nu le permite legea, dar începînd cu 10 ianuarie au voie să-și declare deschis apartenența la formațiunea noastră”, a adăugat acesta.

 – Ce înseamnă UNPR în județul Neamț?

– În acest moment, numărul membrilor este aproape de 4.500. Este o afluire mare de persoane care se îndreaptă spre Uniunea Națională pentru Progresul României, ținînd cont că este una din formațiunile pragmatice de pe scena politică, formațiune care nu face promisiuni deșarte.

-Ce-i mînă pe oameni către dvs?

– Seriozitatea membrilor UNPR. Platforma politică de stînga – de fapt de centru-dreapta, dar cu o accentuare puternică pe partea socială. Asta ne face în acest moment exponenții stîngii autentice, mai ales că în Partidul Social Democrat există la momentul actual o bătălie fără margini pentru funcțiile publice. Oamenii vin spre noi pentru că au constatat că în partea cealaltă primează interesul personal și funcțiile obținute în nume propriu, nu se gîndește nimeni la interesul național. În această perioadă, de criză fără precedent, UNPR a găsit soluții. A susținut, de exemplu, pensiile cadrelor militare, care au fost ani de-a rîndul vitregite, în primul rînd prin natura meseriei, că au fost tot timpul cu valiza în mînă și cu arma la picior. UNPR este cea care a intrat în contradicție cu Guvernul, contradicție normală pînă la urmă, pe subvențiile cuvenite agricultorilor – numai noi știm cît ne-am contrat cu ministrul Tabără din acest motiv, ca să asigure cele necesare pentru 2012: subvenții la hectar, subvenții pentru porcine, pentru ovine și pentru bovine și așa mai departe.

– Pentru că ați atins subiectul PSD, cum vedeți actuala situație din cel care, pînă la urmă, a fost partidul în care ați activat atîta timp?

– Mă doare sufletul pentru că azi PSD ar fi putut fi – și dacă nu ar fi fost atît de ocupați să-și vadă de interesul lor personal le-ar fi reușit – un partid de stînga, un partid unit, de stîngă autentică, un partid care să aibă în vedere problemele sociale în primul rînd. Dar, din păcate pentru ei, vedeți ce lupte subterane se duc în PSD, cum se trag de picioare unii pe alții. Acesta a fost motivul pentru care s-a decis formarea unei alte stîngi, care să acționeze în folosul cetățenilor, să pună în prim plan problemele naționale, ale statului român, ale noastre, ale tuturor.

Asta face ca, în momentul în care discutăm, să pot spune că avem peste 90% din primarii PNL și PSD, care și-au declarat deschis adeziunea la formațiunea noastră politică. Toate problemele pentru comunele respective au fost rezolvate datorită insistențelor și acțiunilor desfășurate la nivelul tuturor ministerelor de mine, împreună cu deputatul Ioan Munteanu.

 – Ați spus că și-au exprimat deschis adeziunea la UNPR. Cînd credeți că vor trece și trup, nu numai suflet, la UNPR?

– Deja s-au materializat intențiile în acest sens ale unor primari din țară. Există în toată România o afluire a primarilor către noi. Avem cazuri de acest gen la Craiova, Deva, Călărași, Pitești. Nu-i județ al României în care 15-20 de primari să nu-și fi declarat adeziunea la UNPR. Nu pot trece acum și fizic la noi, pentru că nu le permite legea, dar începînd cu 10 ianuarie au voie să-și declare deschis apartenența la formațiunea noastră.

– Care este ținta UNPR?

– Ținta noastră este de a duce la guvernare în viitoarea Coaliție formațiunea noastră și spun asta conștient fiind de greutatea acestei afirmații, pe care mi-o asum. Iar comunele de care am vorbit mai devreme vor trebui să găsească un partener în Guvern, fiindcă în condițiile grele de azi trebuie să găsești soluții și metode, corecte și concrete, de absorbire a fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale.

– Și ținta pe Neamț?

– Ținta UNPR pentru județul Neamț este să obținem cel puțin 40 de primari, 4 deputați și 1 senator. Cel puțin.

 – Cu cine sînteți la concurență pentru aceste posturi? Mai aveți concurență?

– Pentru momentul 2012, sîntem la concurență cu toți jucătorii de pe scena politică. UNPR va candida singură în alegeri, cu platformă proprie, cu program de guvernare propriu și candidați proprii pentru absolut toate funcțiile, inclusiv consilieri locali, consilieri județeni, președinte de Consiliu Județean, primari, etc.

Dana OSTAHIE

 

6 comments

 • timofte

  noiembrie 29, 2011 at 5:39 pm

  Ma bufneste rasul..’seriozitatea membrilor UNPR” – poate hotia si nesimtirea UNPR, jaful si umilinta cetatenilor, asta inseamna UNPR…un neoPDL

  Răspuns

 • vasile

  decembrie 3, 2011 at 10:34 am

  si pe mine ma bufneste rasul…sunt primar psd si asa voi muri. ii stiu si pe colegii mei, primari psd, dar si pe 2-3 tradtori care au trecut in barca lui tagarta. auzi…99%…chiar ca mori de ras. omul vrea sa candideze ori el ori munteanu la sefia cj neamt si in felul asta arata de ce sustinere se inconjoara. in rest…e un mincinos asa cum era si in psd acum cativa ani. nu s-a schimbat deloc

  Răspuns

 • marius a.

  decembrie 6, 2011 at 11:49 am

  a uitat cum planta copacei in sectoru in care a candidat. A uitat tot doar pt. “brazda “sau “palma de pamiint” cum zice .HA,HA,HA

  Răspuns

 • timofte

  decembrie 6, 2011 at 2:46 pm

  Asa domnule , luati atitudine la asemenea lichele

  Răspuns

 • Paul

  decembrie 8, 2011 at 4:08 pm

  Ce sa zic, dom’ Tarata, mai facut praf. Eu credeam ca… suta la suta! Poate n-ai numarat bine! Reia socotelile si cheama in ajutor si pe Munteanu, ca se pricepe al dracu’!
  Paul

  Răspuns

 • elena

  decembrie 26, 2011 at 8:34 pm

  primarii PNL sunt cei care au risipit banii din comunitate aiurea,mergand ,,la tintața”partidului ,iar d-voastra achitativa datoriile fata de angajatii societatilor d-voastra

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *