1.300.000.000 lei vechi pentru Valerică- criză în sănătate

Salariu de criză în sănătate

Valerică Frățilă este, indiscutabil, un personaj demn al acestei guvernări . El este supusul necondiționat al lui Vasile Pruteanu și a împrumutat de la acesta duplicitatea dusă la extrem. Acest personaj ne spune, în declarații publice, că nu sînt bani pentru sănătate, că nu este vina lui, că el nu face altceva decît să fie o curea de transmisie între Casa Națională și prestatorii de servicii din județ. Ne mai sfătuiește să mîncăm sănătos, ca să nu ajungem în spitalele unde nu sînt medicamente. A pus umărul la desființarea spitalelor, mai ales al celui din Bicaz. Pentru toate acestea acest domn a avut, în 2010, în plină criză, venituri la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate în valoare de 131.804 lei (1 miliard 301 milioane lei!!!). Cîștiguri asigurate pe linie de partid, la care se mai adaugă cîștigurile realizate în calitate de consilier incompatibil la Consiliul Județean Neamț. Adică tot pe linie de partid. Plus cîștigurile necuantificabile ca agent de influență într-un domeniu atît de important .

Valerică miliardarul

Cît cîștigă președintele Casei de Asigurări de Sănătate nu trebuie să știe orice muritor de rînd. Pe site-ul Casei județene nu dai de declarația domniei sale, iar dacă există este foarte bine ascunsă, ca să nu-i facă să pălească de invidie pe ceilalți angajați. Destul de greu am găsit-o pe site-ul Consiliului Județean Neamț, unde există și declarația de interese. Documentele cu pricina sînt interesante și merită o mică analiză.

În primul rînd salariul de la Casă reprezintă o adevărată sfidare, în jur de 3.000 de Euro lunar!  Din ce este format, nu mai contează, important este că aceștia intră în conturile președintelui. Pentru ce activitate? Rezultatele ei  le putem  vedea cu toții: spitale care nu au bani de salarii, de medicamente, spitale desființate cu largul său concurs, oameni nemulțumiți. Dacă mai adăugăm amănuntul că aceste venituri au fost reduse cu 25%, ne dăm seama ce găină cu ouă de aur reprezintă Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Valerică Frățilă mai are o găinușă cu resurse nebănuite, care contribuie și ea, modest în aparență, la bugetul familiei. Este vorba de Consiliul Județean Neamț, de unde consilierul (dovedit incompatibil de Agenția Națională de Integritate) a primit indemnizații  în valoare de 9.931RON (99 de milioane). Ca o paranteză, să amintim că președintele Casei este șeful comisiei juridice în era Pruteanu!!!  Adică el veghează (după ce a încălcat clar legea, fiind declarat  incompatibil) la legalitatea hotărîrilor! Este tipic pentru un consiliu care a funcționat cu un alt consilier incompatibil timp de 3 ani (fostul șef al comisiei buget-finante, poștașul asigurator Chebac!!!) și are un președinte dovedit de Mesagerul ca fiind în clar conflict de interese și care, în ultimul timp, privește tot mai des spre Cluj.

În declarația de avere apare și soția domnului președinte al Casei, care figurează, conform declarației, ca fiind în șomaj. Tot în șomaj apărea și în declarația din 2009! Cu doar 500 lei/lună.

Valerică datornicul

Lista proprietăților președintelui CJAS Neamț este și ea substanțială. A dobîndit prin cumpărare 15.000 mp la Girov (teren agricol), 5.000 mp în comuna Alexandru cel Bun, unde are și o vilă în construcție, un spațiu de 500 de mp, probabil cel în care funcționează cofetăria Diana, un apartament în Piatra Neamț și 3 mașini. Ce atrage atenția este un credit obținut în 2007, probabil după alegeri, de la BRD, în valoare de 84.000 Euro, scadent în 2017. Creditul apare cu aceeași valoare an de an, în fiecare declarație, că te întrebi dacă a fost plătită vreo rată. Deși din veniturile de bugetar  ale lui Valerică  o rată de 1.000 de Euro n-ar fi mare lucru. Curios, alte venituri nu apar în declarația de avere, deși tot nemțeanul știe că spațiul de la cofetăria “Diana” produce și este greu de crezut că unul din proprietari nu beneficiază în vreun fel.

Valerică, în conflict de interese?

Am mai scris despre clinica “Antares”, în contextul în care am primit o reclamație despre presiunile pe care le-au făcut proprietarii clinicii pentru extindere. Am scris și despre faptul că aceiași proprietari nu declaraseră spațiul la Direcția Taxe și Impozite ca spațiu medical, el apărînd drept casă de locuit, cu impozitul de rigoare. O să vă întrebați ce are “Antares” cu subiectul nostru de astăzi. La prima vedere, nici una. Dacă, așa cum ni s-a relatat, acolo lucreză fata președintelui  Valerică Frățilă, iar clinica are contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, atunci în declarația de interese a lui Frățilă ar fi trebuit să apară și “Antares”. Asta dacă s-ar fi respectat litera și spiritul legii. Pentru că ar putea exista cîrcotași care să spună că “Antares” ar putea să fie avantajată cu un contract binevoitor, cu plăți rapide, tocmai pentru că un membru al familiei Frățilă lucrează acolo.

 În loc de concluzii

Nu există criză în sănătate. Există genocid instituționalizat. Există hoție cît cuprinde. Există interese majore care nu nimic de-a face jurămîntul lui Hipocrate. Există și personaje precum Valerică Frățilă, care profită de pe urma ascensiunii politice (despre cea profesională nu cred că merită să facem aici discuție, că ar fi prea amuzant) și care pozează în calitatea de salvator al sistemului sanitar nemțean. În realitate, doar două ipostaze i se potrivesc, de pușculiță de bani publici și de gropar autorizat pentru sănătatea nemțeană.

Valentin Bălănescu

 

 

 

 

 

 

 

adolescenteen news

3 COMENTARII

  1. sa fim seriosi cu privire la veniturile sale.il cunosc pe acest om niciodata nu a fost sincer.cat a fost insolda lui voiculescu-pc-se dadea economist.dupa ce a trecut in barca pd se da jurist.in mintea profesorului de istori pruteanu este apreciat ca un bun jurist atat a priceput istoricul.fratila nu are nici o experienta in activitatea juridica nu a pledat la bara.am vazut pe un zid un afis cu avocat fratila baroul constitutional.acest barou nu a functionat este inafara legii.ESTE CEA MAI MARE MASCARADA JURIDICA A CONSILIULUI JUDETEAN SA AUZI CUM PRESEDINTELE CERE AVIZUL PRESEDINTELUI COMISIEI JURIDICE DL. VALERICA FRATILA,.ACEST OM NU ARE NICI O LEGATURA CU SPECIALITATEA JURIDICA.O FI FOST JURIST LA COFETARIA PE CARE A DUS-O IN FALIMENT.

  2. Asa cum v-am obisnuit, subsemnatul este un fin conesseur in d’ale coruptiei din sanatate. Am punctat in art. cu Morenciu, faptul ca sleatca coruptilor din Neamt, este bine protejata de indivizi dubiosi numiti in fruntea bucatelor. Pe madam Damoc o protejeaza atat Morenciu, cat si Fratila si eternul gigolo Pruteanu. Va dau un pont din care ar trebui sa curga multa cerneala in presa, iar in final talharii tranzitiei post-decembriste sa mearga acolo unde le este locul. Cu stirea lui Fratila si a unui angajat al CAS Neamt, in speta a d-lui Husaru, Damoc & compani au sustas fisele de solicitare din cadrul ambulantei prin intermediul directoarei Cretu Pusa si au modificat codurile de urgente din fisele de solicitare, astfel ca cele de cod galben au fost trecute in cod rosu,mai pe intelesul tuturor CAS a livrat sume mai mari ambulantei deoarece fisele de solicitare de cod rosu sunt platite cel mai bine! De acest furt a mai aflat un ziarist din presa locala, insa conducerea ziarului nu ia dat voie sa scrie nimic!! Ziaristul cu pricina a ramas masca atunci cand nici nu apucase sa-mi spuna despre ce este vorba, ca subsemnatul ia precizat totul cu punct si virgula, ce matrapazlacuri si practici mafiote au cei care conduc sistemul sanitar nemtean. Verificati si o sa vedeti unde duc firele coruptiei si ce nume grele paraziteaza sistemul sanitar nemtean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.