Florin Piersic, umilit la Piatra Neamț?

De luni de zile, locurile de afișaj consacrate din stațiunea turistică Piatra Neamț conțin un afiș mare-mare cu Florin Piersic pentru spectacolul „Hoinărind printre amintiri”. Spectacolul e programat luni, 7 noiembrie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Stelian Grigore, directorul așezămîntului, a confirmat că pînă vineri, 4 noiembrie, la închiderea programului de casă, vînduse 185 bilete a 50 lei bucata. Potrivit schemei comerciale consacrate se pun la vînzare 500 de bilete, iar fără un minim de 250 de bilete vîndute nu se ține spectacolul.

Cum sîmbătă și duminică este foarte puțin probabil să dea lumea buzna la casa de bilete… închisă a Casei de Cultură, ar urma ca Stelian Grigore să-l anunțe luni dimineață pe organizatorul spectacolulului că Florin Piersic mai bine stă acasă.

În aceste condiții, vom rata și o întîlnire de vis între Florin Piersic și Draga Olteanu Matei, întîlnire meritată de publicul pietrean. Martorii, spectatorii de la „Străini în noapte”, în urmă cu ani de zile, nu uită cum Draga a stat în primul rînd să-i aplaude pe Florin și Emilia Popescu. Alți martori știu cum Florin a venit într-un octombrie 2006 la ziua Dragăi de-a crezut Liviu Timuș (directorul Teatrului Tineretului) că i se cuvine o importanță prea mare într-un festival de teatru în care a păcălit pe toată lumea.

Nu în ultimul rînd, două amănunte: Florin Piersic ar veni oricînd la Piatra pentru prieteni și neamuri; Draga Olteanu Matei și trupa ei de teatru nu mai repetă la Casa de Cultură, că n-au loc. Nimic nu-i întîmplător… (Viorel COSMA)

2 COMENTARII

  1. La fel s-a intamplat si in octombrie cu piesa sustinuta de teatrul din Ploiesti – initial s-a schimbat ziua spectacolului iar vineri, au venit 6 spectactori. Ne este dor de un spectacol bun pus pe o scena adevarata si intr-o sala decenta.

  2. Minunat artist. Pacat de numarul scazut de spectatori. Daca mai sta mult teatrul in reparatii, o sa-i pierdem si pe astia. Mi-e dor de intimitatea teatrului, de comediile lui bune, unde am ras cu gura pana la inima. Haide Teatrule, deschide-te !
    P.S. Multumim, pentru ca nu ai renuntat la festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.