Liga profesionistă „CEAHLĂUL”

    Adrian Mititelu, fostul patron al Universităţii Craiova, l-a ameninţat pe Dumitru Dragomir, şeful Ligii Profesioniste, cu judecata. El a spus că Liga nu este constituită legal şi va demonstra în justiţie acest lucru.„Din 2003, Liga Profesionistă de fotbal funcţionează ilegal. O singură modificare s-a făcut de atunci. Dumitru Dragomir trăieşte într-o minciună îngrozitoare. Liga nu e firma lui Dragomir, e o asociaţie. Eu am acte de la Registrul Comerţului. Dragomir are un mandat nul. Toate hotărârile Adunării Generale sunt nule. Liga are doar 3 membri valizi: Craiova, Bistriţa şi Ceahlăul. Dacă nu erau nici aceşti 3 membri, Liga era suspendată automat”, a spus Adrian Mititelu la un post central de televiziune.

Dintre cele trei formaţii „valide” numai una mai activează în prima ligă: Ceahlăul Piatra Neamţ. Dacă se ajunge la judecată, atunci România se poate trezi cu numai o echipă în Liga Profesionistă şi aceea este Ceahlăul, echipă ce poate decide totul în privinţa organizării campionatului şi a drepturilor tv.

Mai mult, Gigi Becali, patronul Stelei a completat: “Liga nu funcţionează legal. Problema asta e de 10 ani. Noi nu am avut de unde să ştim, pentru că Dragomir nu a vrut niciodată să ne arate actele”. Becali a lansat şi alte acuzaţii grave: “Nu au fost respectate lucruri elementare de lege, Legea asociaţiilor şi fundaţiilor. Banii proveniţi din drepturile TV au fost obţinuţi fraudulos!”.

Moş Crăciun le poate aduce iubitorilor fotbalului o iarnă plină de scandaluri, numai bună pentru a uita de facturile la întreţinere.

Juristul LPF Cătălin Ciubotă a declarat că liga functionează ca o asociaţie si numai membrii fondatori figurează în statut. Totodată, potrivit lui Ciubotă, LPF nu este obligată să-i înregistreze pe noii săi membri la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor. Cătălin Ciubotă l-a întrebat pe Mititelu cum a încasat gruparea Univeristatea Craiova banii din drepturile TV, dacă LPF a funcţionat ilegal din 2003, aşa cum susţine fostul patron al Univeristăţii Craiova. Chiar aşa. Cum au încasat cluburile banii şi ce fel de constracte au încheiat cu televiziunile, dacă instanţa va decide că Liga Profesionistă a funcţionat ilegal? şi, mai ales, cine plăteşte?

Cristi SOROCEANU

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *