Pruteanu și barba lui

Motto: “uite-așa o barbă-avea și-uite-așa o pieptăna…”

Revigorat recent de o lucrare la ligamente, care l-a pus bine pe picioare, făcîndu-l să uite de ce se clătina (conflict de interese, șmenuieli făcute de la înălțimea funcției, contracte preferențiale pentru fiica personală, etc), domnul Pruteanu a avut o săptămînă prodigioasă în apariții media. Cu vînt din pupa celor 48 de procente pe care i le-a atîrnat în piept un sondaj binevoitor și serios (că doar era la comanda opoziției, nu-i așa?), distinsul prezident a găsit de cuviință să-și mai adauge la temelie, că nu-i de-ajuns să ajungi sus, important e să te și menții acolo. Așa se face că a început publicitatea cu tîrgul de turism. El, de felul lui, fiind manifestare națională, sub egida MDRT. Pentru dl. președinte n-a fost nevoie decît de un pix iscusit ca tîrgul să crească într-un articol cît altele-n zece și să devină internațional, ca să dea mai bine la gazetă. De la tîrg, dl. Pruteanu s-a întors cu o samă de diplome, care mai de care mai excelentă. Ele continuă să vină, chiar dacă evenimentul s-a terminat acum o săptămînă.

Odată rezolvată treaba turistică, dl. Pruteanu și ai săi de casă au îmbrățișat cu aplomb și scriitură subiectul sanitar. Mult drag Consiliului Județean. Și mai drag președintelui. I-a picurat cineva în ureche că de acolo vin voturi. Aflăm cu toții, independent de gradul de curiozitate care ne macină pe chestiunea asta, că Vasile Pruteanu are un target pentru 2012: să aducă spitalul la nivelul celor din Tîrgu Mureș și Iași. Cel puțin, dacă năzuințele-i nu merg mai departe. Deplîngem de pe acum spitalele de la Mureș și Iași, care vor avea mult de distrus într-un an de zile ca să ajungă la nivelul SJU Neamț.

Din primele rînduri ne lămurim că Spitalul Județean este “o prioritate” și, în inerția acestui statut, de vreo trei ani încoace s-au făcut “investiții majore” aici. Pe modelul “ca să te văd mai bine”, “s-a realizat o regîndire a spațiului” secției Oftalmologie. Și cam atît în trei ani. Dar să vedeți (și, da, termenul e bine ales) ce urmează: “investiții viitoare în dotarea cu aparatură performantă”. Sigur, nu-i nimic bătut în cuie “dar în cazul în care vor beneficia și de echipamente noi, vor ridica standardul și mai mult”.

Alte investiții “majore”, absolut trebuincioase celei mai mari unități spitalicești a județului, au fost asfaltul din curte (numai bun de admirat pe timp de zi, că noaptea nu se vede la doi pași în minunata curte), centrala termică nouă (deși confortul termic al pacienților era asigurat prin îmbrățișările călduroase pe care și le acordau cei doi-trei care împărțeau același pat) și fațada care le dădea emoții celor ajunși la spital, “emoții care erau amplificate și de modul în care arăta această unitate”.

“Deși am anunțat o dată pentru finalizarea lucrărilor la Secția de Cardiologie, va trebui să revenim asupra termenelor, deoarece au apărut cîteva neconcordanțe de ordin tehnic legate de Maternitate”, mai zice don Pruteanu. Adică, de bine ce era făcut proiectul, finanțarea și-a luat zborul. În aripi de Flutur. La maternitățile din Suceava.

“Am sentimentul că am făcut tot ce am putut ca Spitalul să corespundă așteptărilor locuitorilor județului și să nu mai prefere alte centre cum sînt cele de la Tîrgu Mureș sau Iași”. Domnul Vasile Pruteanu s-a dus să se opereze la București. Și atît.

(Dana OSTAHIE)

 

alegeri locale psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.