Mesagerul de Neamț a scris despre o organizație obscură, cu interese ascunse, care și-a făcut veacul și Neamț, “Cavalerii de Malta”. {mecherii au racolat oameni, au folosit Cetatea Neamțului pentru ritualuri în plin program de vizitare, iar cînd am scris despre toate astea, au trecut la amenințări. Aveți în acest articol 3 elemente.
Primul, o fotografie cu un polițist din Neamț îmbrăcat în uniformă de gală (în afara oricărui program de serviciu) îngenunchiat în fața unui individ.
Al doilea, este un răspuns halucinant, prin care comanda poliției Neamț încearcă să ascundă numele polițistului, faptul că acesta a acceptat să înjosească un însemn al statului român. Nu ne interesează dacă a făcut-o din prostie, interes sau la ordin, că se poate și asta. Ce aflăm din răspunsul șefului poliției: că e secret mare cine este polițistul, că nu poate fi acuzat că a călcat statului polițistului și că a fost atenționat cu privire la comportamentul în societate!!! Că uniforma de polițist nu mai reprezintă mare lucru știam deja, dar ca șefii să des liber la terfelirea ei și la intrarea în organizații cu onorabilitate discutabilă e deja mult prea mult Pentru informarea directă a domnului comandant, sîntem nevoiți să (re)publicăm al treilea element care lămurește cît de secret este numele polițistului care s-a autodeconspirat într-un drept la replică dat ziarului nostru.
În privința polițistului vigilent, vă readucem în memorie un fragment din dreptul la replică de mai jos: “Important de știut este faptul că la acel eveniment eu nu reprezentam instituția, fiind în timpul meu liber și sincer, dacă aș fi știut că acele fotografii vor deveni publice, nu aș fi mers niciodată la acel eveniment îmbrăcat în uniforma de polițist.” Important este că hîrtia nu doare!.
Răspunsul de la Poliție
- Referitor la adresa dvs. adresată conducerii Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, vă comunicăm faptul că, în urma verificărilor efectuate, nu au fost constatate încălcări ale Legii nr. 360/2002 privind Statutul Polițistului sau alte acte normative care reglementează activitatea organelor de poliție, referitoare la incompatibilitatea aderării la o astfel de asociație.
În conformitate cu prevederile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public și Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, suntem în imposibilitatea de a vă comunica datele de identificare ale persoanei la care faceți referire, acestea fiind exceptate de la accesul liber al cetățenilor.
De asemenea, vă comunicăm că în conformitate cu prevederile Ordinului M.A.I. nr. 400/2004 privind regimul disciplinar al personalului din M.A.I., lucrătorul de poliție în cauză a fost atenționat cu privire la comportamentul în societate.
Cu stimă,
ÎMPUTERNICIT ȘEFUL INSPECTORATULUI
Cms. șef de poliție
TABLAN COSTEL – PAUL
Drept la replică
Către Redacția “Mesagerul de Neamț”
În atenția domnilor Valentin Bălănescu și Viorel Cosma
Referitor la materialul publicat de către dvs. în săptămînalul cu nr.18, intitulat “Cavalerii, Malta și balta” doresc să vă transmit următorul punct de vedere:
Conform Statutului Polițistului, art 45 lit.f., polițistului îi este interzis: “să adere la secte, organizații religioase sau la alte organizații interzise de lege” ceea ce nu s-a întîmplat în cazul meu, întrucît Ordinul Suveran Sfîntul Ioan de Ierusalim – Cavaleri de Malta, este legal constituit, conform statutului de funcționare al organizației.
Conform art. 57 lit.a din același statut, constituie abatere disciplinară, dacă este săvîrșită cu vinovăție “comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției”.
În ceea ce mă privește, nu consider că am adus prejudicii de imagine instituției în care lucrez prin prezența mea în uniformă de poliție la acea ceremonie religioasă oficiată de preoți ortodocși în capela cetății, spațiu care în acel moment nu era public, la eveniment participînd doar membri de familie și prieteni. Mai mult decît atît, eu oricînd aș merge îmbrăcat în uniformă și aș îngenunchia la altarul unei biserici chiar și în timpul unei ceremonii religioase publice și nu cred că aș aduce atingere onoarei instituției.
Totuși, deși din punctul meu de vedere nu cred că am greșit cu nimic, prin faptul că am aderat la acest ordin milenar a cărui credințe și valori onorabile mă reprezintă, probabil că voi “demisiona” din această organizație doar pentru faptul că acele fotografii în posesia cărora sînteți și le-ați publicat nu au rămas confidențiale, eu acceptînd la acel moment să fiu fotografiat doar pentru albumul personal. Important de știut este faptul că la acel eveniment eu nu reprezentam instituția, fiind în timpul meu liber și sincer, dacă aș fi știut că acele fotografii vor deveni publice nu aș fi mers niciodată la acel eveniment îmbrăcat în uniforma de polițist.
Vă rog în acest sens ca în virtutea deontologiei profesiei dumneavoastră, să relatați fapte obiective și informații corecte, complete și verificate, fără a introduce alte opinii vădit tendențioase care au scopul de a servi alte interese decît cele ale cititorilor.
Vă mulțumesc anticipat pentru dreptul la replică acordat.
Inspector principal Savin Ionuț
Bancuri cu temă
*Cel mai scurt banc cu polițiști. Doi polițiști scriau
- Am parcat mașina și am dat o fugă să cumpăr țigări și bere de la magazinul din colț. Cînd am deja era afară un polițist care scria de zor o amendă. M-am dus la el și i-am spus: “Poate mă mai slăbești un pic”, la care el a continuat să scrie amenda. Atunci l-am făcut “nazist”. S-a oprit, s-a uitat la mine și a început să scrie o altă amendă pentru cauciucuri uzate. L-am strigat “Cavaler de Malta”, iar el a început să scrie o a treia amendă. Chestia asta a durat vreo 20 de minute. Cu cît îl jigneam mai tare, cu atît scria amenzi. Pînă am obosit eu și am hotărît să cedez. Așa că am plecat pe jos, am dat colțul și m-am urcat în mașina mea.