Mihai Fărcășanu a lăsat un partid fără arhivă

La începutul lunii noiembrie, semnalam în ediția noastră on-line reapariția pe firmamentul politic județean a unui personaj ignorant, uitat de ceva vreme. E vorba despre Mihai Fărcășanu. El preluase frîiele organizației județene a Partidului Noua Generație – Creștin și Democrat de la Gabi Brânzei (consilier local de Dumbrava Roșie) după alegerile locale din 2008, în condițiile dificile, delicate de după trecerea fostului președinte Cristian Liciu la PSD. De pe 31 ianuarie 2011 figura ca președinte interimar la ceea ce a devenit Partidului Poporului – Dan Diaconescu. Mutase acolo o parte importantă a activului nemțean din partidul lui Gigi Becali. În noiembrie, după o perioadă de discreție, presa locală îl prezenta ca președinte ales la PP-DD, în urma alegerilor interne ținute pe 30 octombrie.

Rememoram atunci unele episoade triste legate de prestația lui Fărcășanu la PNG-CD. Era vorba despre o parte din datoriile electorale către două ziare locale și un post de televiziune, achitate în cele din urmă de Costache Lupu, din buzunarul personal. Lupu candidase fără success la Primăria Bicaz și, apoi, într-un colegiu pentru Senat din partea PNG-CD. Tot datorită lui Lupu şi în ciuda celor care pariau pe ostilitatea dintre Becali şi Liciu, partidul beneficiase de o generozitate neașteptată la televiziunea care aparţinea atunci familiei Liciu.

Mai rețineam în contul lui Fărcășanu și o restanță de onoare pentru concepția grafică și tipăriturile comandate în 2008 unor prieteni ai presei locale.

Imediat după publicarea materialului pe www.mesagerulneamt.ro, a scos capul și Fărcășanu. Plin de bune intenții unse cu miere de activist politic frenetic, s-a angajat solemn să achite urgent restanța de onoare, dar n-a făcut-o nici pînă în ziua de azi. E un semn pentru ce preț pune pe relația cu cu presa, creativii din publicitate şi firmele care se ocupă de diverse tipuri de printuri.

Între timp, la partid se lucrează, nu glumă. Atît cu gîndul la congresul de pe 21 ianuarie, cît – mai cu seamă – pentru fixarea candidaturilor la alegerile din acest an. Intențiile de vot prezentate constant în sondajele de opinie nasc pasiuni, ambiții și multe-multe combinații. Neoficial, există și o grilă de contribuții pentru locurile eligibile sau cu șanse, grilă care face deliciul observatorilor avizați ai jocului politic. Un caz aparte este reprezentat de observatorul-jucător Constantin Timofte de la… PNG-CD. Cunoscutul jurist e președinte interimar din martie anul trecut, cînd a fost anulată și ștampila păstrată de Fărcășanu dimpreună cu arhiva partidului. Atunci a ieșit la iveală și o “particularitate” a PNG-CD Neamț, ca moștenire de la cel plecat la Dan Diaconescu: organizația nu avea nici măcar cont în bancă! Mai mult, potrivit celor declarate de Timofte, planează mari dubii asupra utilizării unor chitanțiere pentru încasarea cotizațiilor și altor contribuții în bani.

După aproape un an de cînd nu vrea să predea arhiva, liderul județean al lui Dan Diaconescu spune perfect relaxat: “Am purtat discuții. Am de încheiat niște conturi cu Becali. Costică (Timofte – n.a.) poate să sune oricînd”.

De aici mai departe, e lesne de închipuit ce veselie e pe capul unor posibili candidați ai PP-DD – indiferent pentru care alegeri – precum Ana Ioniță (notar), Mariana Ciuche (director OMNIASIG) sau Liviu Cicioc (Trust ANGELIS Roznov), altfel persoane cu certe resurse materiale, cînd vine vorba de cuvîntul dat de Fărcășanu. (Viorel COSMA)

Oare lui Dan Diaconescu îi pasă?

11 comments

 • iosub janel

  ianuarie 22, 2012 at 7:31 am

  Daca unii din pp-ul local, cred ca Diaconescu de la Bucuresti nu stie cu lux de amanunte intentiile lor si jocul la patru capete, se inseala amarnic! In preajma alegerilor, multi care se cred stapanii partidului local, facand gasti si incercand s-o puna de mamaliga parandarat, vor fi trimisi la joaca, ramanand astfel cu buzele umflate si cu idealurile lor meschine spulberate! Diaconescu este un ziarist de o calmitate nemaiintalnita, dar foarte abil si destept, nu asa cum cred unii toparlani parveniti, ca acest DD, este naiv si “fura curent”! Mai vorbim la timpul potrivit si atunci veti intelege ce spunea Janel Iosub. Pana atunci, spor la treaba si vise placute celor care cred ca l-au prins pe Dumnezeu de picioare!

  Răspuns

 • MIHAIL-SORIN GAIDAU

  ianuarie 22, 2012 at 4:00 pm

  Candva acesti oameni au facut si bine si au fost primiti cu “apelative”. Cand ai o problema o poti rezolva si in alta parte. Frustrarile personale nu fac parte din articol dupa cum nici caracterul nu face parte din unii oameni.

  Răspuns

  • MIHAIL-SORIN GAIDAU

   februarie 2, 2012 at 1:25 am

   Foarte interesant faptul că a aparut un comentariu de acest fel semnat cu numele meu. Voi solicita, cu voia dumneavoastră, o verificare. Este un furt de identitate care se pedepseşte penal! Indiferent cât de neutru este comentariul!

 • IOAN MUNTEANU

  ianuarie 28, 2012 at 6:50 pm

  TRECETI SI PE LA ARHIVA TRIBUNALULUI NEAMT SI VEDETI CATE PROCESE PENTRU DELICTE SILVICE ARE ACEST TEPAR .IN UNUL DIN ELE S-A HOTARAT RETINEREA DIN PENSIA ACESTUIA PANA LA RECUPERAREA PAGUBEI . TRECETI PRIN LOCALITATILE BORCA,FARCASA,POIANA TEIULUI SI VA VETI LAMURI DE CE E IN STARE ACEST POLITICIAN – INFRACTOR .UITE ASA APARE UN NOU PARTIT POLITIC CU NOI LIDERI.

  Răspuns

 • mos ion roata si puterea

  ianuarie 29, 2012 at 2:38 pm

  Ce invidiosi sunteti.Daca voi ati fi acolo n-ati fura? SCARBELOR. Sa fure si farcasanu-betivanu. Poate ne spuneati ceva de Simona Mann si Farcasanu ca era mai interesant ce s-a intamplat la pensiunea roua din Neamt.

  Răspuns

 • TOMA LENUTA

  februarie 2, 2012 at 6:37 pm

  Sunt de acord cu domnul Gaidau. Si mie mi s-a furat identitatea de catre un medic de familie pe nume Mihaela G., si a primit doar mustrare. Cu toate acestea, CNP-ul mi-a fost furat de catre un ziarist freelancer. Cu voia dvs., voi solicita o verificare.Este un furt de identitate care se pedepseşte penal! Indiferent cât de bine intentionata a fost fapta, s-a facut fara acordul meu.

  Răspuns

  • Madame ȚILICĂ

   februarie 8, 2012 at 8:53 pm

   Acest pretins ”Toma Elena” alias pseudo ”popică-securică”, are mâncărici. Mai bine s-ar pregăti pentru definitivat, că nu toate examenele se trec doar cu microfoane sub ”camașa de forță”. Măi tomică poică, ți se trage de la ”prafuri” trase abuziv, pe nară! Când ai probleme,nu-ți căuta altele. Multă sănătate!

  • Vanzatorul de documente

   februarie 11, 2012 at 8:30 pm

   Acest Tilica nu este nimeni altul decat ziaristul freelancer “misulica gainarica”. Mai bine ar avea grija de dosarul de turnator facut la Ploiesti sau de facultatea de drept unde s-a inscris cu ani in urma si a ramas dupa ani de zile la acelasi stadiu. Asteptam o diploma de la acest ziarist, ca in cartea de munca inafara de tapinar nu scrie nimic. Dar daca omul vrea sa se intituleze ziarist, de ce sa nu-i dam voie…e o tara libera.

 • costica

  februarie 4, 2012 at 10:45 am

  Vreau sa fac o sesizare la mesagerul ca si mie mi s-a furat presul din fata usii. Cei care l-au luat mi-au scris AI NEVOIE DE UN PSIHIATRU. Oare asa o fi? Asteptam provincia.

  Răspuns

 • Vanzatorul de documente

  februarie 12, 2012 at 11:39 am

  Aceiasi securisti nenorociti si la acest ziar…halal libertate de opinie

  Răspuns

 • Abracadabra

  februarie 12, 2012 at 3:26 pm

  Mai TILICA, da mai sus scrie “Toma Lenuta” si tu scri “Toma Elena”. E aceeasi persoana sau care e treaba sa intelegem si noi. In loc sa raspunzi daca e adevarat ce scrie femeia tu raspunzi altceva. Se vede ca esti paralel cu capul.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *