Pruteanu vrea bust, proiecte europene şi comunicare cu Pintilie

Prima conferinţă de presă a lui Vasile Pruteanu după operaţia de menisc şi operaţiunea ANI, care a stabilit conflictul de interese şi falsul în declaraţii marca Pruteanu, ne-a arătat un preşedinte odihnit, normal, și dornic de dialog. Sala unde s-a ținut conferința este și locul unde s-au mutat consilierii președintelui, înconjurați de secretare, precum şi bucătăria de rigoare plină de oale, ulcele, ceaiuri, ibrice, filtru de cafea, în spatele meselor cu birotică de ultimă generaţie.

Proiecte europene

Conferinţa a debutat brusc. La mulţi ani și gînduri bune  din partea președintelui şi apoi am fost trimişi spre proiecte europene. Vreo 21 la număr. Din care 2 finalizate. Proiectele sînt “prioritate de grad zero pentru CJ. Vor fi modificări în bugetul Consiliului Judeţean după amiază, vom fi într-o comisie lărgită şi ne vom apleca asupra bugetului, vom analiza toate solicitările primăriilor, cofinanţăm proiectele lor europene în limita bugetului existent”. Exact aşa cum spuneam zilele trecute, sub masca democraţiei participative, domnul preşedinte a anunţat că pentru “deplină transparenţă, toţi primarii din judeţ vor veni sîmbătă, la ora 12, la CJ ca să analizăm nevoile fiecăruia”. După analiză, luni, la ora 12, va fi şedinţa de consiliu pentru împărţirea bugetului

Bustul

Cu profundă emoţie, preşedintele Vasile Pruteanu a prezentat o scrisoare venită de la Consiliul Orăşenesc Cricova ( Republica Moldova), care i-a scris personal şi i-a cerut să se înscrie în curentul promovat de Vasile Simirad, un specialist în vinurile din Republica Moldova, nu numai în cele de pe dealurile Iaşiului, pentru a sprijini realizarea unei alei cu busturi în parcul din Cricova. Domnul preşedinte a hotărît că cel mai bun bust pe care îl poate face CJ Neamţ ar fi cel al lui Petru Rareş, despre care a spus că a trecut şi prin judeţul Neamţ, şi după el, un preot a tras cu arma, trimiţîndu-ne să ne convinegm de acest lucru la cronicari. Am remarcat că nu s-a pomenit numele de Ştefan, cel Mare evident, ca să nu fie nici un fel de confuzii. Bustul ar costa 500 de milioane. La privirile mirate ale presei, Daniel Vinca, pe fază, a precizat, “lei vechi”.  Aşa că va fi mare înghesuială, cine să se ducă la Cricova să aleagă locul, să negocieze, să renegocieze din partea Consiliului Judeţean, mai ales că în hrubele de la Cricova e mult vin care poate să te facă să uiţi de scandalurile din Neamţ.

Atac la Pintilie

La o întrebare dacă a fost consultat cu privire la schimbările din organigrama Consiliului Judeţean, finalizate pe timpul concediului său medical. Răspunsul, dacă poate fi numit aşa, a fost acesta: “normal, au fost o serie de schimbări. Am început să le analizez, să calculez implicaţiile şi, în prima conferinţă de presă, o să vă spun dacă au fost sau nu benefice.” Deoarece preşedintele a fentat întrebarea a mai fost întrebat o dată dacă a fost consultat înainte de a se lua hotărîrea. Răspunsul a fost mai clar: “nu am fost consultat înainte, am fost pus la curent de domnul vice Pintilie”. Ȋntrebat din nou dacă-l deranjează atitudinea lui Pintilie a spus că “e vorba de comunicare, lucru care ar trebui îmbunătăţit”. Următoarea întrebare a dus puţină tristeţe în privirea preşedintelui, deoarece a fost întrebat dacă vreun consilier PDL l-a sunat să-i spună de schimbări. Răspunsul a fost identic cu cel dat în cazul vicelui Pintilie. Asta deoarece mulţi consilieri îi sînt datori cu lucrări şi alte foloase domnului preşedinte. E drept, şi el, lor.

(V.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.