* 7 ianuarie: Luminița Huțupan Dinu a fost desemnată Cel mai bun portar din lume! 93,77% din aproximativ 7.000 de iubitori ai handbalului din întreaga lume au decis că pietreanca merită acest titlu. Următoarea clasată, Cecile Leganger, a strîns 4% din sufragii! Vasile Pruteanu, președintele Consiliului Județean Neamț, a declarat că a fremătat la fiecare intervenție a Luminiței în meciurile jucate la Campionatul Mondial, dar a ratat ocazia să propună ca Luminița Huțupan Dinu să fie sprijinită cu o locuință de serviciu și o recompensă în bani, pentru a reveni acasă ca antrenoare, așa că Luminița a ales să-și continue activitatea la Rîmnicu Vîlcea.
* 10 ianuarie : Ceahlăul s-a reunit la stadionul Municipal din Piatra Neamț în vederea reluării pregătirilor pentru returul Ligii a II-a. Obiectivul echipei de sub Pietricica era promovarea în Liga I și formarea unei echipe care să aspire în cîțiva ani la calificarea în grupele Europa League. Ceahlăul l-a acceptat pentru încă șase luni în lot pe mijlocașul Eugeniu Cebotaru, adică pînă la finalul anului 2011 și, contrar așteptărilor, i-a acordat încredere, deși se afla în ultimele luni de contract.
* 23 ianuarie : HCM Roman a încheiat turul Ligii Naționale de handbal feminin cu o victorie în partida Universitatea Reșița, scor 33-22. HCM Roman s-a situat pe locul 8 la jumătatea întrecerii.
* 24 ianuarie : Municipiul Piatra Neamț este nominalizat din nou pe harta localităților din Europa care găzduiesc meciuri în preliminariile turneului final al Campionatului European de fotbal din 2012. Federația Română de Fotbal a ales Piatra Neamțul, pentru partida din data de 29 martie 2011, România – Luxemburg, de la ora 20:45. A fost a cincea confruntare a tricolorilor în drumul lor spre Euro 2012 din Polonia si Ucraina și prima în care 10.000 de spectatori i-au cerut demisia lui Răzvan Lucescu, cu toate că naționala mai păstra șanse teoretice de calificare.
* Februarie 2011 : Ceahlăul a efectuat un cantonament în Italia, unde noul antrenor, Costel Enache, transferat de la Petrotub Roman, a a avut drept obiectiv omogenizarea relațiilor de joc. Cel mai important test, cu Modena, antrenată de Cristiano Bergodi, s-a încheiat cu scorul de 4-3 (1-2) în favoarea italienilor.
Înaintea plecării spre Italia, Marin Barbu, abia promovat în postura de director tehnic al Ceahlăului, și-a reziliat înțelegerea cu gruparea pietreană, declarînd la finalul întrevederii cu conducerea administrativă: “M-am dus la domnul Ștefan și i-am spus că nu mi se potrivește, deloc, această postură, de director tehnic”.
Canotajul a început anul sportiv 2011 cu o medalie cîștigată de o junioară, Adelina Balău – 15 ani, elevă la LPS Piatra Neamț – prof. Elena Stan, în cadrul Campionatelor naționale pe ergometru, care au avut loc pe18 februarie la Snagov. Canotajul nemțean se poate lăuda cu 14 sportivi aflați în cantonamentele loturilor naționale ale României.
* 21 februarie : Marius Murariu și Claudiu Tăbăcariu din Roman, au fost delegați să arbitreze în Liga Națională de handbal feminin meciul dintre U Jolidon Cluj și SCM Craiova. A fost prima delegare la acest nivel, pentru un cuplu de arbitri din Neamț, după o pauză de aproape 20 de ani.
* 6 martie : Ceahlăul a început returul Ligii II-a cu o victorie în deplasare, la Delta Tulcea, scor: 4-1.
* Martie – luna deceselor! S-au stins din viață profesor Radu Toma, fost director al Clubului Sportiv Școlar Olimpia, cel care a predat Ceahlăului o generație de excepție, din care au făcut parte, printre alții Ovidiu Marc, Costel Ilie, Florin Axinia, Tudorel Șoimaru, Costel Enache, Tiberiu Șerban, sau Doru Botez.
Tot în luna martie s-a stins din viață Dorel Sanie, director sportiv al echipelor masculine de handbal FibrexNylon și Știința Bacău. Pînă în ultima clipă a stat în sală alături de echipa băcăuană, trecînd boala care l-a măcinat pe planul doi. Dumnezeu să-i odihnească în pace!
* 29 martie : România a învins Luxemburgul la Piatra Neamț cu 3-1, după ce a fost condusă cu 1-0 de naționala care nu contează decît la număr în competiția continentală! 10.000 de spectatori au creat o atmosferă fantastică în tribune, unde a fost desfășurat un banner pe care scria „Keep walking Japan”, în memoria victimelor cutremurului din această țară.
* 31 martie : Federația Română de Volei a acceptat cererea formațiilor care ar fi trebuit să dispute play-out-ul Diviziei masculine A1 să nu mai dispute turneul din lipsă de miză. Volei Club Municipal – LPS Piatra Neamț a încheiat sezonul 2010-2011 pe locul 7. Directorul Constatin Niță i-a convins pe Vlad Moisă, Rareș Gavril și Răzvan Mihalcea să semneze prelungirea contractelor.
* 15 aprilie : Unic-LPS Piatra Neamț a început parcursul în ultimul act al campionatului Diviziei A1 de volei feminin în care evoluează, adică în finala mică a întrecerii, contra echipei Dinamo București. Bucureștencele vor fi cele care vor învinge în finala mică, iar Unic se va despărți de tehnicianul Marian Constantin. Locul IV îi va da dreptul Unicului să reprezinte România în Challenge Cup.
* 2 mai : Arbitrajul nemțean a mai produs o surpriză frumoasă. După ce Vladimir Urzică a reușit să ajungă la nivelul Ligii I, ca arbitru asistent, un alt cavaler al fluierului din Piatra Neamț a făcut pasul spre fotbalul mare. Ovidiu Arusoaie a fost delegat la partida dintre Concordia Chiajna și FC Snagov, din Liga a II-a și a trecut testul de foc cu notă mare. Acum așteaptă promovarea în primul eșalon, după restructurarea promisă de Ion Crăciunescu, șeful CCA.
* 17 mai: Ceahlăul a promovat matematic în Liga I și a avut la dispoziție mai puțin de două luni pentru pregătirea campionatului. Bucuria a fost de scurtă durată, la fel ca și vacanța fotbaliștilor, antrenorilor și conducerii administrative.
* 30 mai: Echipa de copii a Ceahlăului, antrenată de Florin Axinia, a ratat la un singur gol diferență accederea în semifinalele Cupei Hagi Danone, desfășurată la Timișoara.
* 3 iunie: Ceahlăul a fost de acord cu solicitarea clubului FC Vaslui de ajuca meciurile din grupele Europa League la Piatra Neamț. Stadionul Municipal din Piatra Neamț a intrat într-un proces de modernizare, conform standardelor impuse de FIFA și UEFA, tribuna a doua urmînd să fie extinsă și parțial acoperită.
* 19 iunie: Clubul Sportiv Ceahlăul obține rezultate importante la mai multe secții. După medalia de aur la lupte adusă de cadetul Vasile Dudău, atleta Lenuța Burueană, a participat la naționalele de atletism pentru juniori II. Eleva antrenorului Dan Cojocaru a cîștigat medalia de aur în proba de aruncare a discului, cu performanța de 35,31m, nou record personal. La aruncarea greutății, Lenuța Burueană a încheiat concursul pe locul al doilea, cu 11,83 metri.
* 22 iunie: Pierdere grea pentru Ceahlăul. Căpitanul Eugeniu Cebotaru a semnat un contract pe trei ani cu echipa rusă Spartak Nalchik. El va mai evolua pentru pietreni pînă la finalul turului Ligii I. Spre lauda lor, antrenorii nu l-au exclus din lot, ci i-au lăsat șansa să joace titular.
* 24 iunie: Festivalul Național de minihandbal, organizat la Liceul „Grigore Cartianu” Piatra Neamț a numărat 138 de participanți în 17 echipe.
* 28 iunie: Echipa de handbal masculin juniori II a LPS Piatra Neamț, antrenată de soții Rita și Stelian Bursuc, a obținut titlul de campioană națională la Făgăraș, după o finală dramatică, cu echipa clubului gazdă, încheiată cu scorul de 33-32, după prelungiri.
Cristi Soroceanu