CEAHLĂUL ”ATACĂ” NOVARA CU 26 DE JUCĂTORI

pietricica turism

    Ceahlăul , baza sportivă a echipei Novara Calcio, unde există toate condițiile unui cantonament de calitate, inclusiv cu jocuri de verificare. Din lotul de 26 de jucători lipsește fundașul Daniel Barna, care a refuzat prelungirea contractului cu Ceahlăul. Barna este aproape de a semna cu o echipă din liga a doua germană. Jucătorii au participat la un banchet, organizat de conducerea clubului, înainte de plecarea în Italia.

 Returul bate la ușă

Ceahlăul a intrat într-o nouă fază a pregătirilor, cea în care trebuie să-și testeze lotul pentru confruntările din Liga I. Și cum campionatul bate la ușă, returul urmînd a fi reluat sîmbătă, 25 februarie, pietrenii au puțin timp la dispoziție pentru a-și intra în mînă. Dacă fundașul Daniel Barna a refuzat să-și prelungească contractul cu Ceahlăul, preferînd pregătirea cu Ceahlăul II și negocierea cu o echipă din liga a doua germană, Andrei Vițelaru revine în lot după o absență îndelungată. ”Sînt apt sută la sută. Trebuie să mă pun la punct cu pregătirea, dar asta o voi face împreună cu lotul. Am înțeles cît de importantă este sănătatea, mai ales pentru noi, sportivii și ceea ce-mi doresc este să fiu sănătos și să pot juca. Perioada cît am stat pe margine mi s-a părut lungă și am trăit-o cu mari emoții la fiecare joc pentru echipă. Mă bucur că s-a terminat și sper să nu mă mai accidentez”, sînt gîndurile lui Andrei Vițelaru, înainte de startul pregătirilor centralizate.

Viorel Mestecăneanu, președintele Consiliului de Administrație al Ceahlăului, a confirmat faptul că nu numai Barna este în tratative pentru un transfer în a doua ligă germană, dar mai sînt căutați și portarul Villadsen, mijlocașul Achim și chiar Vițelaru. ”Sînt cluburi din liga secundă germană care s-au interesat, prin diverși agenți și impresari, despre acești fotbaliști ai noștri. Deocamdată am întrerupt seria dicuțiilor, urmînd ca, în luna aprilie sau chiar mai devreme, reprezentanții cluburilor din Germania să vină la noi pentru a-i urmări, la meciuri și în perioada antrenamentelor, pe jucătorii pe care și-i doresc în propriul lot. Sîntem, dispuși la orice transfer de jucător din curtea noastră, dacă ne înțelegem la bani”, a declarat Viorel Mestecăneanu.

 Constantinescu rămîne la Ceahlăul

Spre deosebire de Barna, care declara la începutul pregătirilor că-și dorește să urce cu Ceahlăul în clasament, Marian Constantinescu, aflat la final de contract ,și-a prelungit înțelegerea cu gruparea nemțeană. Socotit unul dintre cei mai buni mijlocași ofensivi ai pietrenilor, acesta chiar și-a dorit să joace la Piatra Neamț în continuare și era îngrijorat că discuțiile nu se finalizează. Cu alte oferte în buzunar, Constantinescu a ales buzunarul de la piept, cum se spune, și a semnat pentru încă doi ani cu Ceahlăul. ”Mai aveam și alte variante de echipă, primisem deja cîteva oferte, dar Ceahlăul a reprezentat opțiunea de bază. Așteptam doar OK-ul șefilor și o completare în suma de la contract”, a declarat Marian Constantinescu, convins, la început de an, că Ceahlăul este surpriza turului Ligii I. ”Spre deosebire de Barna, care nu vrea să-și prelungească înțelegerea cu noi, culmea, într-un moment în care i-am oferit bani mai mulți, deci o creștere salarială, cu Constantinescu ne-am înțeles. Este o pierdere, în cazul lui Barna și un cîștig, în același timp, dacă vorbim de Constantinescu”, a spus președintele Consiliului de Administrație de la FC Ceahlăul, Viorel Măstăcăneanu, convins că noua achiziție, fundașul Drugă, venit de la Roman, poate reprezenta o soluție pe banda stîngă a apărării.

 Obiectiv: locurile 8-12

Tehnicianul Costel Enache rămîne optimist și încrezător. În această iarnă, pe lîngă Barna, i-a mai pierdut pe Ciobotariu, atacantul brazilian Figueiras, care s-a accidentat și n-a mai apucat să joace pentru Ceahlăul, din cauză că diriguitorii echipei pietrene i-au reziliat contractul, dar și pe Radovanovic, transferat în Slovenia. Surprinde, însă, convocarea mijlocașului ”năbădăios” Muscalu, la care șefii Ceahlăului se gîndeau să renunțe în tur. ”Ne-am propus ca obiectiv să terminăm pe locurile 8 -12, însă, mai presus de toate, să cristalizăm o idee de joc. Dacă vom confirma în retur parcursul bun din toamnă, ne vom gîndi la aspirații mai înalte. Jucătorii pe care îi am în lot sînt preferații mei. Nici eu nu sînt vreo minune de antrenor, dar sîntem muncitori, ei acceptă pregătirile, sînt deschiși la dialog, chiar formăm o familie frumoasă”, este de părere antrenorul Costel Enache. ”Am realizat multe din ce ne-am propus pentru stagiul de patru săptămîni încheiat la Piatra Neamț. Am lucrat la partea fizică, dar și la cea tehnico-tactică și vom continua pe aceleași coordonate în Italia, cu un plus evident pentru omogenizare”, a declarat, la rîndul lui Radu Lefter, antrenorul cu portarii Ceahlăului.

 Vine naționala de rugby

Stadionul Municipal nu va fi chiar gol în această perioadă, întrucît vine la Piatra Neamț naționala de rugby în 15 a României, pentru meciul cu Portugalia din Cupa Europeană a Națiunilor.  Partida va avea loc sîmbătă, 4 februarie, de la ora 17, tricolorii urmînd să sosească efectiv joi 2 februarie, iar portughezii o zi mai tîrziu. Vineri este programat antrenamentul căpitanilor. ”M-au căutat cei de la Federația Română de Rugby și mi-au propus să organizăm acest meci. Este încă o dovadă că investiția în sport a municipalității a găsit ecou și în rugby, după fotbal și handbal. Singura grijă a noastră este ca tricolorii să se simtă bine la noi, să nu fie terenul înghețat și să cîștige meciul cu Portugalia. Poate își vor dori să revină”, a declarat primarul Gheorghe Ștefan.

Biletele pentru partida România – Portugalia vor costa 5 lei la peluză, și 10 lei la tribune. Pot fi procurate de la casele de bilete ale Stadionului Municipal din Piatra Neamț.

Cristi SOROCEANU

 
PORTARI
Villadsen, Jovic, A.Barna

FUNDAȘI
Dumitraș, Țepeș, Forminte, Ichim, Vițelaru, Cazan, Drugă
MIJLOCAȘI
Bădescu, Monroy, Onciu, Achim, Stana, Marc, Chitoșcă, Popa, Constantinescu, Muscalu, Dobrescu

ATACANȚI
Gafița, Pavel (în pregătiri cu naționala de tineret, ajunge la Novara pe 3 februarie), Lopez, Margină, Fabbron.

Programul jocurilor din cantonamentul italian este următorul:
Novara U-21 (2 februarie)
Caterese (4 februarie)
Asti Calcio (5 februarie)
Modena (Serie B, 8 februarie)
Novara (Serie A, 9 februarie)
Chiesso (Elvetia 2, 10 februarie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.