Previziuni de la Primăria Piatra Neamț UPDATE

Primaria-piatra-neamt

Update 3, oficial, de la viceprimarul Aurelia Simionică: ”Consiliul Local Piatra Neamț s-a întrunit astăzi în ședință extraordinară pentru a aproba proiectul de buget aferent anului 2014. Era ultima zi, prevăzută ca termen în dispozițiile legale, și, pe aceste considerente, vrând să respectăm legea, am aprobat acest proiect. Asta deși în momentul de față situația nu este foarte clară, pentru că nu s-a făcut comunicarea în ceea ce privește cotele defalcate, pe care le așteptăm în urma ședinței Consiliului județean. Totuși, până la aprobarea proiectului de hotărâre, până la transformarea și aprobarea sa prin Hotărâre a Consiliului județean, la capitolul prevederi bugetare pentru 2014, acesta  poate fi amendat sau contestat. Sperăm ca în cel mai scurt timp să ni se comunice de la Finanțe și Consiliul județean toate datele, pentru ca apoi să poată fi supus validării, în formă finală. Acest lucru ar urma să se petreacă în ziua de 4 februarie, termen prevăzut de legislația în vigoare, pentru aprobarea bugetului local”. Despre devansarea ședinței și legătura de ”cauzalitate” cu ședința de la județ, Aurelia Simionică spune că ”Nu am cunoștință despre ceea ce se discută sau s-ar putea întâmpla la ședința Consiliului județean. Știu că și acolo a intervenit o întârziere în ceea ce înseamnă respectarea termenelor prevăzute. Această întârziere a fost, într-o oarecare măsură, justificată, și pe fondul comunicărilor care au venit cu întârziere pe linia administrațiilor financiare, acolo unde, la începutul anului, prin aplicarea noilor proceduri și prevederi legale, s-a întârziat, probabil, în comunicarea cu consiliile județene”. Viceprimarul Pietrei a reiterat faptul că bugetul orașului aprobat pentru acest an este ”perfectibil”.

Bugete

Update 2: Bugetul Pietrei pe 2014 este făcut pe ”proiecțiile” de anul trecut, după cum a explicat același Vlad Tudor, care a precizat și că ”există posibilitatea modificării proiectului de buget”. Urmează să aflăm de ce s-a preferat varianta proiecțiilor de anul trecut când se mai putea aștepta două ceasuri ca să se voteze un buget cu proiecțiile de anul acesta.

Update: Ședința CL a început la 12 și a durat mai puțin de 6 minute.

Consiliul local al Pietrei, convocat pentru astăzi, la ora 16.30, în ședință extraordinară pentru aprobarea bugetului local pe 2014 a dat la loc comanda. Și-a dat-o acum 5 minute, la ora 11.55, în sensul în care ședința extraordinară începe la ora 12.00. Din spusele purtătorului de cuvânt Vlad Tudor, aflăm că s-a devansat extraordinara pentru că a picat bugetul județului în ședința Consiliului Județean Neamț. Ceea ce n-ar fi o problemă (prea mare) dacă facem abstracție de faptul că ședința la județ… n-a avut încă loc. CJ se reunește abia la ora 14 ca să discute/ voteze bugetul. ”S-a modificat ora ședinței pentru că am înțeles că a picat bugetul la Consiliul Județean”, a explicat Vlad Tudor. Apoi a promis că se va interesa mai exact ce și cum, fapt pentru care… vom reveni și noi cu amănunte.

alegeri locale psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.