Ireal: două femei trăiesc într-un WC public din Piatra Neamț – oraș european

fete-buda-01Într-un WC public din Piatra Neamț, oraș promovat de autoritățile publice locale drept ”oraș european”, își duc viața de zi cu zi Lăcrămioara Jitaru (30 de ani) și Gicuța Jitaru (29 de ani). Sunt impresionante întâmplările nefericite ale celor două femei care au ajuns să locuiască în încăperea de aproximativ trei metri pătrați:  [quote align=”center” color=”#999999″] “Cât am fost copii, am dormit numai sub pat și prin vecini. Părinții noștri nu ne-au recunoscut niciodată. N-au fost părinți pentru noi. Toate s-au întâmplat din cauza băuturii” [/quote] a spus Lăcrămioara.  Femeia spune că a născut în urmă cu trei luni de zile o fetiță perfect sănătoasă (i-a pus numele Nicoleta), la Spitalul Județean de Urgență Neamț. Nu este sigură că-și mai poate vedea vreodată odorul, deoarece, așa cum ne-a povestit, angajații din Primăria Roman i-au spus acest lucru după ce au pus-o să semneze o serie de hârțoage. [quote fete-buda-04align=”center” color=”#999999″] “Au venit aici (n.r. – la WC-ul în care locuiesc surorile) și au constatat că nu avem condiții ca să putem crește copilul și mi l-au luat. L-am dat la o familie și mi-a spus că n-o să-l mai văd niciodată. Eu nu am văzut familia. Am primit doar niște poze cu fetița”[/quote], a mai spus Lăcrămioara.

Sora ei, Gicuța, este însărcinată în luna a IV-a. Nu și-a dorit un copil, pentru că, spune ea, are un chist despre care a aflat mai demult. Bărbatul care a lăsat-o însărcinată s-a descotorosit imediat ce a aflat că ar putea fi tată. Cu toate acestea, cel care, din motive obiective, nu poate fi numit bărbat, le mai vizitează pe cele două surori, dar fără să-i mai acorde vreo atenție Gicuței.

Povestea dramatică a celor două femei este prezentată mai pe larg în ziarul Ceahlăul. Vă vom ține la curent cu acest caz și cu reacțiile autorităților locale și eventual demisiile de onoare ale persoanelor responsabile. [popupwfancybox id=”1″]

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *