”O… ladă” la Teatrul Tineretului cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului

pietricica turism

2013080713_IMG_3628_foto_www.cipanu.roSărbătorită pentru prima dată pe 27 martie 1962, Ziua Mondială a Teatrului este o formă de recunoaștere a contribuției speciale pe care această artă o aduce la fondul spiritual al umanității, fiind o cale de a ne regăsi pe noi înșine atunci când convențiile și manipulările ne alterează identitatea.

Anul acesta, Mesajul Internațional transmis de Institutul Internațional de Teatru aparține lui Brett Bailey, dramaturg, scenograf, regizor, artist plastic din Africa de Sud. Textul său, un adevărat poem, exprimă viziunea teatrului ca gură de oxigen într-o lume tot mai poluată sub toate aspectele. Acesta este secondat de gândurile lui Ion Caramitru, care formulează Mesajul Național dedicat acestei sărbători, mesaj despre teatru ca modalitate prin care înțelegem „mai devreme“ realitatea, cu fine trimiteri la tensiunile din zona geo-politică în care ne aflăm.

Totodată, în plan național, această sărbătoare este înnobilată de Campania „Artiștii pentru artiști“, inițiată în anul 2002, ca semn al solidarității de breaslă dar și ca sensibilizare a opiniei publice cu privire la strângerea de fonduri pentru artiștii vârstnici, cu probleme de sănătate din toată țara.

Teatrul Tineretului Piatra-Neamț marchează acest moment prin reprezentația spectacolului O… ladă, creație colectivă după Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija. Reprezentația va avea loc în data de 30 martie 2014, ora 19.00, iar suma încasată din vânzarea biletelor va fi donată la Fondul de Solidaritate Teatrală, fond special deschis la UNITER. Asadar, publicul spectator se va putea bucura vizionand un spectacol de succes, contribuind, in acelasi timp, la sustinerea campaniei “Artistii pentru artisti”, printr-un act de solidaritate umana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.