Andronache Eduard – cel mai bun comandant al unui echipaj de descarcerare din NEAMȚ

andronachePlutonierul adjutant Andronache Eduard a fost încadrat în anul 2006 în Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț, ca servant pe una dintre autospecialele de stins incendii. În luna noiembrie a aceluiași an, a urmat cursul de descarcerare și prim-ajutor calificat și, de atunci, își desfășoară activitatea de salvator în ramura descarcerării. Experiența colegului nostru, acumulată în acești ani este una vastă, misiunile de salvare pe  care le-a îndeplinit, trecând de la accidente între autoturisme, până la cele în care sunt implicate camioane sau trenuri de călători.

La concursul de descarcerare și prim ajutor calificat, echipa plutonierului adjutant Andronache Eduard a obținut locul I la etapa județeană și locul al III-lea la etapa zonală, în anul 2013, iar în acest an a fost desemnat cel mai bun comandant al unui echipaj de descarcerare, în urma desfășurării, pe data de 31.03.2014, a etapei județene a competiției menționate.

Întrebat fiind ce însemnătate are ultimul premiu, acesta a răspuns că este un premiu care îl onorează, dar că știe că poate mai bine și că acesta îl obligă și motivează să reprezinte unitatea cât mai bine la etapele următoare ale concursului, dar cel mai mult își dorește să își îndeplineacă misiunile cu succes.

Printre factorii care îl motivează pe plutonierul adjutant Andronache Eduard să se pregătească, zi de zi, și să „încerce să fie bun”, după cum spune, cu modestie, este și acela că după una din multele intervenții la care a participat, un bărbat, salvat de echipajul său, l-a sunat și i-a mulțumit.

La întrebarea „Care este secretul unei misiuni de descarcerare reușite”, a răspuns cu aceeași modestie: „Nu cred că am atâta experiență încât să fi deslușit vreun secret, eu la fiecare intervenție mă străduiesc să-mi ajut semenii”.

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.