Reacții la cazul pedofilului Lucian Darie. Tu ce părere ai?

Culiță Tărâță, președintele CJ Neamț.:Nici nu pot să concep așa ceva. Dacă a făcut așa ceva, merită pedeapsa cea mai aspră”,

Vlad Angheluță, prefect al județului Neamț:”Este o faptă incalificabilă! Felicit organele de anchetă pentru promptitudinea cu care au dat curs sesizării și au finalizat cercetarea penală. Totodată solicităm instituțiilor specializate să acorde suport și sprijin psihologic atât copiilor afectați, cât și părinților acestora

Dan Manoliu, vicepreședinte al CJ Neamț: ”Nici nu am cuvinte. Nu pot să spun nimic despre un asemenea om”

Aurelia Simionică, viceprimar al municipiului Piatra Neamț: ”Este incalificabil ceea ce s-a întâmplat. Și îmi pare rău să o spun dar din nou Neamțul a ieșit în evidență cu o faptă negativă. Am văzut în mass-media despre ce este vorba. Sunt foarte bune măsurile pentru siguranța națională, anticorupție, dar trebuie luate niște măsuri drastice și în acest sens. Legislația în domeniu ar trebui schimbată, iar pedepsele pentru astfel de fapte ar trebui dublate sau chiar triplate”

Eugen Simion, purtător de cuvânt DGASPC Neamț: ”Noi am fost sesizați de IPJ Neamț cu privire la faptul că existau condițiile de definire a unui abuz sexual și că se fac cercetări împotriva unui profesor de muzică, la sesizare unei mame și a fetiței sale. Ulterior am constatat că la procesul primar de evaluare, atât a mamei, cât și a fetiței, au fost prezenți și colegii psihologi de la IPJ. De asemenea, mamei i s-a recomandat să se prezinte la noi pentru consiliere, iar DGASPC Neamț, cu câteva zile înainte de Paște, i-a trimis dnei. o adresă scrisă și o informare unde i-am spus că o așteptăm cu fetița pentru consiliere. Mai mult, am solicitat IPJ Neamț să desemneze un specialist cu care noi să colaborăm. Am informat mama că poate beneficia de serviciile de consiliere gratuit, dar și de evaluare psihologică, tot gratuit. Mai mult este recomandat ca această evaluare să o facem noi, este foarte importantă pentru cercetarea penală. Un copil trebuie evaluat psihologic pentru că nu are maturitatea necesară pentru a înțelege un mesaj de natură sexuală”

Ciprian Șerban, președinte PP-DD Neamț: ”Nu am cuvinte, nu am ce să comentez. Eu sper ca justiția să-și facă treaba, să-l trimită acolo unde trebuie și pentru mulți ani de acum încolo”.

Lucian Micu, viceprimar al municipiului Roman: Nu-mi vină să cred. Sunt realmente șocat că un astfel de lucru s-a putut întâmpla. Sunt și eu tată a două fete. Cred că autoritățile în măsură să ia decizii trebuie să o facă cu maximă celeritate, astfel încât să fie limitate efectele acestei acțiuni. Cred că trebuie făcute verificări mai amănunțite, pentru ca astfel de situații să nu mai aibă loc. Legea trebuie aplicată. Sper din toată inima ca acești copii și familiile lor să primească un tratament specializat, o consiliere pentru ca trauma suferită să nu aibă repercusiuni în dezvoltarea ulterioară a copiilor și întregii familii”.

Medicul primar psihiatru dr. Gabriel Diaconu: „Crima sexuală faptuită de acest domn nu se petrece în vidul cosmic, se petrece în Romania, unde statul roman e complice fără voie, pentru că ar legi slabe, și un standard dubios de măsură a felului în care trebuie protejat un copil. Prindem, pedepsim pedofili dar nu discutăm despre psihicul lor, discutam doar despre cazierul lor. Or în fiecare zi e plauzibil ca undeva, în Romania, un puști descoperă că e atras de copii prepuberi. Ce le spui lor, de fapt? Că sunt criminali în devenire?”

Luminița Anghel, artistă: “Mi se pare strigător la cer. Astfel de oameni au niște probleme foarte grave. Am interacționat cu el în măsura în care a trebuit să lucrez cu el. Era un om care avea impresia că știe tot. Eu nu am putut lucra cu el. Eu astfel de oameni i-aș șterge de pe fața pământului”

Fost elev al  Liceului de Arta Victor Brauner: ”Il stiu de mult timp pe individu’ asta si chiar nu ma mira ceea ce a facut.

Care este părerea ta?

1 COMENTARIU

  1. TESTAREA PSIHOLOGICA a celor ce lucreaza in invatamant trebuie sa fie obligatorie si foarte serioasa! Imi vine greu sa cred ca nu se putea “zari” un indiciu cat de mic. Citind comentariul fostului elev de la Liceul de Arta, sunt convinsa ca un specialist ar fi observat ca domnul profesor are probleme. Cu conditia ca testarea psihologica sa fie profesionista.
    Un alt aspect, deloc de neglijat, mi se pare a fi “atentia” parintilor. Oare modul “special” de organizare al orelor de canto, aducatoare de “performante” , nu a dat de gandit niciunui parinte? Sa ma ierte Dumnezeu, dar am impresia ca goana dupa glorie, succes, etc., etc., le inchide ochii multor parinti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.