Școala altfel – fotoreportaj

Azi dimineață m-am trezit nerăbdătoare să ajung la școala. Pentru că este ”școala altfel”, m-am îmbrăcat cum mi-a poftit inima. Când am ajuns la școală, la ora opt, abia așteptam să plec în excursie, dar mai aveam de așteptat…Doamna învățătoare ne-a pus un film la videoproiector. Am întrebat-o dacă este bun cadoul pregătit de mine pentru fetița de la Dochia. ”Da, desigur! a spus ea”. În sfârșit s-a făcut ora 9 și am pornit la drum spre Dochia. În mașină am fost cu colegele mele și pentru că ne cam plictiseam tati a dat drumul la radio.  Drumul nu a fost lung. În 20 de minute am ajuns și am ajuns primele la școala din Dochia. Am așteptat și restul colegilor noștri și  apoi am intrat în clasa. Ne așteptau copiii din clasa pe care o vizitam, așezați pe niște măsuțe laterale. După ce ne-am făcut comozi și am scăpat de emoții am început să dăruim cadourile pregătite de noi. Eu i-am oferit 4 caiete de matematic, 3 pixuri, o cutie de culori, un coșuleț cu iepurași de ciocolată și o ojă, Ralucăi, fetița cu care m-am împrietenit. A fost foarte bucuroasă dar și timidă. Cum eram și eu.

După ce am mâncat o mulțime de prăjituri, ne-am dus în grădina școlii și am plantat zambile, panseluțe, lalele și narcise. Apoi a urmat partea cea mai așteptată de toți: JOACA! Ne-am împărțit în două grupe: fetele și băieții. Fetele s-au dus la un loc de joacă cu topogane și scrânciobe iar băieții, în fuga mare, pe terenul de fotbal. Pentru că în clasa întâi (de când facem excursii la colegii noștii de la Dochia), băieții de la Dochia i-au bătut la fotbal pe colegii mei, ei au vrut să-și ia acum revanșa. Noi fetele, încet, încet am început să ne plictisim de dat în scrânciobe și am coborât pe terenul de fotbal. Acolo, fetele de la Dochia au început să facă galerie strigând ”Clasa a III-a A cu noi/ clasa a III-a E la gunoi!”. Când am văzut că ele fac galerie, ne-am luat și noi după ele, dar noi am inventat mai multe sloganuri: ”Echipa noatră-i cea mai tare/ va câștiga competiția mare!” sau ” Echipa noastr-i cea mai tare/ seamăn pe lume nu are!”. Și se pare că a avut efect: am câștigat cu scorul de 5 la 2. Revanșa era luată! Motiv pentru care am făcut poze de grup, una cu echipa câștigătoare și una cu galeria.

Timpul a trecut foarte repede. Ne-am întors în clasă pe la ora 12, am mai mâncat cateva prăjituri și ne-am potolit setea cu suc. Apoi, cu emoție, ne-am luat rămas bun de la colegii noștri de la Dochia, știind că ne vom revedea abia la anul. Și am pornit spre casă. Ce zi frumoasă de primăvara am petrecut! Asta da distracție! Asta da școală!

Sorinina ( clasa a III a)

01.abia am ajuns-suntem mai timizi
02.facem cunostinta-daruim
03.deja am inceput sa facem planuri de joaca
04.invatam sa plantam panselute
05.unii sunt mai priceputi
06. ...dar am invatat repede si noi
si baietii sunt buni gradinari
08. ...si rezultatul
09.ne pregatim sa mergem la joacă
10. baietii la fotbal
11. ...si fetele la joacă
12.ocazii peste ocazii
13. si alte ocazii
14. galeria e la locul ei
15. pasiune pe teren
16.pasiune si in tribune
17. campionii, campionii
18. ole, ole, ole
19. si ne luam la revedere, pana la anul

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *