Încă o săptămână de ploi în toată țara

  Meteorologii au anunțat o nouă săptămână de ploi în toată țara, urmând apoi câteva zile de pauză din punctul de vedere al precipitațiilor, noteaza rtv.net.

  PROGNOZA METEO: BANAT
  În prima zi a săptămânii, temperatura se va situa sub mediile climatologice, cu valori maxime în jur de 18 grade și minime de 4…5 grade. În intervalul 7…12 mai, vremea se va încălzi, astfel că, la nivelul regiunii, vor fi maxime ce vor oscila între 20 și 24 de grade, iar minimele vor tinde spre o medie regională de 11 grade. În a doua săptămână a intervalului, regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, cu o medie a valorilor maxime de 22…24 de grade și a temperaturilor minime de 11 grade. În primele 3 zile ale intervalului ploile vor fi posibile doar izolat, dar în data de 8 mai, trecător, vor fi averse slabe. Probabilitatea pentru ploi locale, posibil însemnate cantitativ, va crește după data de 12 mai și se va menține ridicată până la sfârșitul intervalului.
  PROGNOZA METEO: CRIȘANA
  Vremea va fi răcoroasă în prima zi a săptămânii, apoi, până pe data de 12 mai, temperatura va crește, dar vor fi mici variații de la o zi la alta. Astfel, de la o medie regională a valorilor diurne de aproximativ 17 grade, în restul săptămânii se vor atinge maxime între 20 și 24 de grade, cu cele mai calde zile pe 9 și 10 mai. Media minimelor termice va fi de 4…6 grade în primele două nopți și va crește până la o valoare în jur de 11 grade spre finalul săptămânii. În a doua parte a intervalului, regimul termic se va stabiliza în jurul unei medii a maximelor de 22 de grade și o medie a minimelor de 10…12 grade. Ploi slabe de scurtă durată sunt posibile în data de 8 mai. Citește mai mult

  Source: http://ampress.ro/stiri/inca-o-saptamana-de-ploi-in-toata-tara/

  pietricica turism