Mihaela Stoica, două proiecte de lege pentru sesiunea din toamnă

pietricica turism

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate ieri, 4 iulie, Mihaela Stoica, președintele interimar al Partidului Mișcării Populare, a prezentat două proiecte de lege inițiate pe care le-a supus dezbaterii publice la începutul săptămânii: actualizarea cu rata inflației a deducerilor personale și a plafoanelor de acordare a acestora și modificarea statutului asistentului maternal. Dezbaterea a fost organizată cu sprijinul Facultății de Sociologie din București și au participat reprezentanți ai guvernului, ong-urilor și ai altor instituții interesate din țară.

Primul proiect se adresează persoanelor active care obțin venituri salariale, avantajând mai ales pe cei cu salarii mici și medii sau care au copii în întreținere, deputatul nemțean afirmând că aceste deduceri nu au fost actualizate cu rata inflației din anul 2003. Al doilea proiect urmărește să ofere o șansă și altor persoane, altele decât cele angajate la stat, să poată avea în grijă copii aflați în dificultate în calitate de asistenți maternali, beneficiind din partea statului de un sprijin material pentru creșterea și educarea acestora. De asemenea, se urmărește prin acest proiect modificarea legislației actuale cu privire la pregătirea profesională a asistenților maternali având în vedere ca ei trebuie să aibă grijă de copii cu probleme emoționale, aflați în dificultate, care au nevoie de o atenție specială. ”A fi asistent maternal este, dincolo de o vocație, o meserie și cel care dorește să facă această meserie și să fie bun azi, mâine și peste cinci ani, are nevoie din când în când să facă cursuri, să învețe lucruri noi apărute în domeniu”, a declarat Mihaela Stoica. Deputatul PMP și-a afirmat intenția de a depune cele două proiecte de lege în septembrie, la începutul noii sesiuni parlamentare.

Tot în cadrul conferinței, referinduse la ”comemorarea loviturii de stat” din 2012, când președintele Băsescu a fost suspendat, dar și la cazul Voiculescu, Mihaela Stoica și-a exprimat exprimat speranța că drumul justiției în România nu va mai fi influențat de oamenii politici realizându-se astfel o consolidare a statului de drept. ”M-aș referi la un lucru care afectează foarte mult România: felul în care unii oameni, câțiva oameni, aleg să se poziționeze în această țară, ca ei fiind mai presus de lege, diferiți față de noi toți. Și cel mai dramatic exemplu în acest sens îl reprezintă Voiculescu. Mi-aș dori mult ca, în legătură cu această persoană, să apară o hotărâre definitivă, mi-aș dori mult ca justitia să-și facă datoria, pentru că eu consider că acest om, el și oamenii din jurul lui fac foarte mult rău României. Este un om care, în ultimii zece ani, prin influență politică a afectat negativ atât presa cât și tot mediul politic din România. Și a afectat viata fiecăruia dintre noi, cetățenii acestei țări. ” a declarat Mihaela Stoica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.