Vasile Pruteanu : Comunicatul ANI nu este corect

Am primit la redacție comunicatul fostului președinte al Consiliului Județean Neamț, pe care îl publicăm integral.

Comunicat de presa

Vasile Pruteanu: “Comunicatul de prePruteanu 1sa emis recent de ANI nu cred ca este corect, deoarece in actele oficiale comunicate mie se mentioneaza clar ca nu am fost gasit incompatibil si nici in conflict de interese”.

Aceste aspecte sunt demonstrate cu acte emise tocmai de Agentia Nationala de Integritate, de Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt si a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bacau, institutiile care au anchetat si decis in aceasta speta.

Avand in vedere faptul ca la finalul anului 2013, la Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a respins “exceptia inadmisibilitatii” solicitata de Vasile Pruteanu, in contradictoriu cu Agentia Nationala de Integritate a creat confuzie si a determinat pe o parte a presei locale din Neamt sa titreze ca fostul presedinte a fost declarat incompatibil sau in conflict de interese.

In prima faza, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau, institutia care a cercetat posibilele stari de incompatibilitate si de conflict de interese, la sesizarea A.N.I., cu privire la Vasile Pruteanu (dosar nr. 1099/P/2011), a dispus neinceperea urmaririi penale pentru cele doua fapte. Procurorii au decis disjungerea cauzei si declinarea acesteia in favoarea Parchetului de pe langa Tribunalul Neamt, pentru continuarea cercetarilor privid infractiunile de de fals in declaratii si abuz in serviciu contra intereselor publice.

Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt a emis, pe data de 29 noiembrie 2013 rezolutia in dosarul penal nr. 648/P/2013, in care era cercetat Vasile Pruteanu pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii si abuz in serviciu contra intereselor publice. Procurorii au constatat ca referatul 701066/16.12.2013, intocmit de Serviciul Investigatii criminale a I.P.J. Neamt, s-a propus scoaterea de sub urmarire penala a celui cercetat.

Si procurorii nemteni au decis sa dispuna neinceperea urmaririi penale pentru faptele mentionate.

Mai mult, in raportul de evaluare intocmit de Agentia Nationala de Integritate(nr. 39102/G/II/16.09.2013)    s-au emis urmatoarele concluzii: “In urma finalizarii in lucrarea privind pe Vasile Pruteanu, avand functia de Presedinte al Consiliului Judetean Neamt, nu au fost identificate elemente de incalcare a legislatiei privind regimul incompatibilitatilor”.

Drept urmare s-a dispus clasarea lucrarii nr. 110098/A/II/06.10.2011 privind pe Pruteanu Vasile si comunicarea raportului persoanei vizate.

“La finalul anului 2013 s-au incheiat toate cercetarile impotriva mea pentru presupusele fapte de incompatibilitate si conflict de interese. In acest moment, am toate deciziile necesare pentru a demonstra ca actiunile declansate atunci au fost influentate de alte interese decat cele in interesul respectarii legilor in vigoare. Comunicatul de presa emis recent de ANI contine inadvertente care vor fi lamurite in perioada imediat urmatoare. Tuturor celor care doresc sa aiba acces la actele oficiale sunt dispus a le oferi fotocopii”, a declarat Vasile Pruteanu.

Vasile Pruteanu

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.