Marian vrea să facă primii pași

Acum mai bine de 7 ani, chiar de Sfânta Maria, Gabriela Geambașu l-a născut pe Marian cu mare greutate, cu multă durere, și … a murit. Familia băiețelului a mai primit o veste tragică de la medici, diagnosticându-l pe Marian cu paralizie cerebrală, epilepsie simptomatică și tetrapareză spastică, fiind încadrat în gradul de handicap grav.
Băiatul nu merge, nu vorbește, nu își ține capul, nu stă în șezut, ci trebuie purtat numai în brațe. Un tratament de recuperare l-ar ajuta enorm, însă din cauza costurilor ridicate, nu face toate exercițiile recomandate de către medici.
La scurtă vreme după înmormântarea mamei, băiețelul a rămas și fără tată. Acesta a ales să plece departe de casă, tocmai în Italia și și-a lăsat familia la greu. În urmă au rămas doi îngeri: Mihaela Andreea și Marian Geambașu. Sora lui Marian a făcut publică o scrisoare foarte emoționantă, pe care am ales să o redăm integral. Este un strigăt disperat de ajutor, dar și o mărturie despre eforturile neomenești pe care bunica le-a făcut în ultimii șapte ani pentru a-i crește pe copii și pentru a-i acorda o atenție sporită lui Marian.
Acum 7 ani, pe 15 august, mama mea l-a născut pe fratele meu cu mare greutate, cu multă durere, iar ea s-a stins pe masa de naștere. Bunica mea, care ne-a crescut pe amândoi și ne-a purtat de grijă de când tata ne-a părăsit, plecând în Italia, mi-a povestit că doctorița nu a avut grijă de mami la naștere și că de atunci ea încearcă să facă dreptate pentru fratele meu. Unii oameni au încercat să o împiedice, dar bunica a mers mai departe, înaintând cu procesul până în prezent. Cred că și aici ar avea nevoie de ajutor, a luptat din greu să plătească avocatul.

Frățiorul meu a primit la naștere diagnosticul de paralizie cerebrală, tetrapareză spastică. Noi stăteam la țară, la Seaca de Câmp, dar bunica s-a zbătut și, deși nu mai are serviciu, fiindcă a trebuit să renunțe la el când tata ne-a părăsit, a reușit să închirieze un apartament în Craiova, ca să îl ducă pe Gabriel la ședințe de recuperare, la tratament, la doctor. Dar se descurcă foarte greu, mai ales că medicamentele și pamperșii lui costă mult.
Gabriel nici nu poate să mănânce normal, așa că trebuie să aibă grijă și de mâncarea lui. Abia se descurcă lunar cu chiria și ce mai are de plătit. Încerc să o ajut și eu, căutând ziare care ar vrea să publice povestea noastră. Poate aude un om bun, căruia să îi pară rău de frățiorul meu și să îi trimită ajutor. Contul pe care și l-a deschis la BRD este RO12BRDE170SV88285531700 cont în lei, iar contul în euro este RO83BRDE170SV96487401700.
Fratele meu are nevoie de medicamente, de ajutor pentru tratament, de pamperși, bunica zice că ar avea nevoie să îl vadă și un alt medic specialist, iar ea are nevoie de ajutor să aibă cu ce plăti chiria, întreținerea și să aibă grijă și de mine. Se zbate să câștige procesul pentru fratele meu și îmi spune că speră că va putea să ne ofere o viață mai bună și că nu va mai trebui să suferim atât. Mi-a promis că, deși tata ne-a părăsit, iar mami nu mai este, ea o să ne fie mereu alături și nu o să ne lase vreodată. Și eu știu că așa e. Vă rog să o sprijiniți, mai ales că eu tare aș vrea să-l văd pe fratele meu că merge și vorbește și râde, iar pe bunica să n-o mai văd că oftează și lăcrimează toată ziua. Frățiorul meu a rezistat din greu 6 ani. Cu ajutorul dumneavoastră ar putea să ne zâmbească și el odată.
Fiind atinși de emoționanta scrisoare primită de la sora lui Marian Geambașu, Asociatia “Salvează o inimă” a demarat urgent o campanie de strangere de fonduri pentru acești minunați copii. Donațiile pot fi făcute pe platforma de donații online a Asociației, http://salveazaoinima.ro/campaigns/caz-geambasu-marian/ sau în conturile bancare deschise la BRD: RO12BRDE170SV88285531700 (lei) și RO83BRDE170SV96487401700 (euro). Numărul de telefon al bunicii este 0768998435. Mai multe informații despre caz găsiți pe www.geambasumarian.blogspot.com/
“Marian este un copil minunat și ne-am decis să-l ajutăm cu orice preț. Credem în sensibilitatea oamenilor, credem foarte mult că românii au un suflet minunat, iar acest copil va putea să aibă parte de un tratament așa cum se cuvine. Orice om este important, însă când vine vorba de un copil nevinovat și frumos, care suferă de o boală nedreaptă, îți vine să faci orice numai să-l vezi sănătos, cu gura până la urechi de fericire și cu o inimă plină de iubire și speranță. Dorința noastră cea mai mare este să-l vedem pe Marian cum face primii pași în viață”, declară Vlad Plăcintă, președintele Asociației “Salvează o inimă”, organizatorul campaniei umanitare “Marian vrea să facă primii pași!”
Asociația “Salvează o inimă” a fost inființată pe data de 17 decembrie 2012, și își dorește să reunească sub același acoperiș un număr cât mai mare de profesioniști din diferite domenii, oameni bine pregatiți și motivați, oameni de bine, oameni simpli, cinstiți și onești, oameni care cu suflet și dedicare pot ajuta în campaniile și proiectele noastre și astfel împreună să ne atingem scopul final de a lăsa copiilor noștri o moștenire valoroasă, mărturie a faptului că noi oamenii, comunitatea în ansamblul ei, suntem tot ce trebuie și suficient pentru ca lucrurile să meargă într-o direcție bună.

Persoană de contact
Vlad Plăcintă
Președinte
Asociația “Salvează o inimă”
0752753540

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.