Ancheta de proporții la DIICOT Neamț – evaziune fiscală de 35 de milioane lei

pietricica turism

foto sensei Patronul Scorseze Security International SRL București – Nicolae Lucian Mursez (46 de ani)- a fost ridicat de procurorii DIICOT Neamț și dus în această seară la arestare, împreună cu contabila firmei sale Gabriela Gherbali (46 de ani) și cu doi afaceriști din județ. Ei sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

„ În perioada 2012-2014, sub coordonarea liderilor grupării infracționale cercetate, intermediarii completau în mod fictiv acele documente care ulterior erau trimise beneficiarilor, în scopul introducerii în contabilitatea societății comerciale respective, pentru scăderea artificială a bazei impozabile”, se arată în comunicatul DIICOT. „ Suspecții au organizat întocmirea în fals și emiterea unor facturi, prin care se atesta în mod fals livrarea unor cantități mari de marfă, cu o valoare ridicată către S.C. „Scorseze Security International” SRL București”.

Anchetatorii au stabilit că în numele S.C. „Cogicomconstruct Primtrans” SRL – firmă administrată de Liviu Ioan Ciobanu (46 de ani) au fost întocmite în cursul acestui an mai multe facturi, prin care se atesta în mod fictiv că această societate comercială ar fi livrat către „Scorseze Security International” cantități foarte mari de mărfuri, în valoare de peste 50 de milioane de lei în anii 2012 și 2013, și de aproape două milioane și jumătate în anul 2014.
În afară de SC Cogicomconstruct, gruparea a folosit firmele „Starlet Wood” SRL Bistrița (înființată acum un an, în ajunul Crăciunului și administrată de Florin Mihai) și „Domexim Team” SRL Vânători Neamț (care deși este înființată pe 24 iulie 2013 a raportat o cifră de afaceri de peste 5,6 milioane de lei realizată în câteva luni, grație administratorului Constantin Cristian Crăcăoanu). Procurorii au stabilit că prin cele trei firme fantomă s.au facturat fictiv mărfuri în valoare de 145.585.993 lei, iar prejudiciul în dauna bugetului de stat a fost estimat la 34.940.638 lei.

Anchetatorii au făcut 6 percheziții în județele Neamț și Galați, și în municipiul București și au beneficiat de sprijinul SRI Neamț.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.