Heliport pe Ceahlău

salvamont 2015 01Complexul pe care cei de la Consiliul Județean Neamț l-au gândit sus pe Ceahlău, lângă cabana Dochia, va fi completat și cu un heliport. Vicepreședintele CJ Dan Manoliu a anunțat că, pe lângă construcția care va fi ridicată acolo, va fi amenajat un heliport, în principal pentru elicopterele SMURD.

”Acolo am gândit un complex care să fie punct salvamont, fiindcă cel în care își desfășoară activitatea acum salvamontiștii nu are condițiile necesare, dar, în același timp, să aibă și spații de găzduire pentru unul-doi rangeri, de la Administrarea Parcului Național Ceahlău, pentru perioadele în care aceștia sunt pe munte. Heliportul a apărut ca idee după ce am purtat câteva discuții în acest sens, iar cei de la SMURD și-au arătat disponibilitatea ca, în cazurile critice, să pună elicopterul lor la dispoziție, cu condiția ca acesta să aibă unde ateriza”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean.

Dan Manoliu a precizat că investiția n-ar fi mare – până în 500.000 de lei noi -, bani pe care CJ Neamț i-ar putea susține din fonduri proprii, fiind vorba de o construcție ușoară, din lemn, fără fundație, că nu e voie de săpat în Ceahlău. Ceea ce, implicit, înseamnă că lucrarea s-ar putea face destul de repede. Din punctul de vedere al celor care muncesc pe munte, urgența este clară, mai ales având în vedere condițiile în care lucrează acum. Din punctul de vedere al vicepreședintelui Manoliu, complexul este mai mult decât necesar, fiindcă ”ar scurta la jumătate timpul de intervenție în cazuri cu victime, în zona jumătății superioare a muntelui”.

”Trebuie să le creem facilități acestor oameni. După părerea mea, acești oameni sunt niște eroi. Eu m-am convins că sunt profesioniști, muncesc cu dedicație și o fac cu pasiune. Este normal ca noi să le asigurăm măcar niște condiții”, a adăugat Dan Manoliu. (D. OSTAHIE)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.