O bătrâna din Piatra Neamț tâlhărită în timp de aștepta preotul

pietricica turism

batrana la spitalO bătrână de 82 de ani din Piatra-Neamț care aștepta preotul cu Boboteaza, s-a trezit, sâmbătă dimineața, cu casa plină de țigani. Femeia a întredeschis ușa apartamentului fără să se uite pe vizor, a fost împinsă și a căzut în mijlocul holului. O țigancă și 4 puradei au trecut pe lângă ea, au luat cei 50 de lei de pe masă, pregătiți pentru preot, și duși au fost. Bătrâna a început să țipe de durere și, într-un târziu, a fost auzită de o vecină care a chemat ambulanța. La spital, medicii au stabilit că din cauza căzăturii, femeia a suferit o fractură de femur.

Ieri, polițiștii au găsit țiganca și cei patru copii care au năvălit în apartament. Din cercetări a rezultat că un băiat de 12 ani a împins ușa, supărat că frații săi sunaseră mai devreme la apartamentul bătrânei, iar ea le-a spus că nu mai are nimic să le dea de pomană. Copiii văzuseră, însă, banii de pe masă și au hotărât să nu plece fără ei. Dacă se va stabili că principalul vinovat este băiatul de 12 ani, el nici măcar nu răspunde penal, iar mama lui, care l-a însoțit, poate fi doar amendată de autorități. Femeia are puțin peste 30 de ani, 6 copii și locuiește într-un modul din cartierul Văleni.

Polițiștii le recomandă cetățenilor, și în special bătrânilor care locuiesc singuri, să fie foarte atenți când se hotărăsc să deschidă ușa necunoscuților, mai ales că infractorii pretind că sunt angajați ai firmelor de utilități, vânzători ambulanți sau persoane care livrează colete, tocmai pentru a fi convingători. În situațiile în care chiar este nevoie ca un bătrân să primească pe cineva în casă, este bine să cheme un vecin sau o rudă și să nu deschidă vreo discuție despre banii sau bunurile de valoare pe care le deține.

În situația în care se întâmplă vreun incident, primul lucru care trebuie făcut este apelul la 112. Timpul scurs inutil ajută infractorul să se îndepărteze și micșorează șansele de a fi prins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.