Ponta spune nu alegerilor anticipate în Neamț

pietricica turism

Thumbnail for 98081Pus în fața presiunilor venite dinspre PNL, de a organiza alegeri anticipate în mai multe județe și localități din țară, județul Neamț fiind unul dintre acestea, premierul Victor Ponta a adus mai multe argumente pentru care nu ar trebui organizate alegeri.

El a spus că nu este cazul ca România să ”stea tot timpul în alegeri” , mai ales că în acest moment se vorbește despre un nou sistem de vot, atât din partea PNL cât și a PSD, dar deocamdată acest sistem nu s-a stabilit.

Un alt ”argument” cu care vine premierul se referă la perioada pentru care ar urma să fie organizate alegeri: el a explicat și că nu ar avea rost ca alegerile să fie organizate doar pentru un an de zile, până la alegerile locale din 2016. “Mai e doar un an, pentru un an de zile consumăm atâția bani?”.

Evident că premierul a arătat că PNL-ul forțează realitatea, în multe din locurile unde se spune că trebuiesc organizate alegeri nu există în realitase îndeplinesc condițiile legale, președinții de consilii județene sau primarii nefiind cu o situație juridică clară.

În acest moment doar 3 județe sunt în situația de a suporta noi alegeri, este vorba despre Neamț, Vâlcea și Cluj. Situația din punct de vedere legal, în cazul în care nu se vor organiza anticipate, ar putea fi reglementată probabil numai printr-o ordonanță de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.