Victorie degeaba: Gheorghe Vasiloiu a învins ANI la Bacău

pietricica turism

vasiloiu1 Curtea de Apel Bacău i-a dat dreptate lui Gheorghe Vasiloiu în războiul cu Agenția Națională de Integritate. Astăzi, 27 ianuarie, instanța a decis: “Anulează raportul de evaluare din 02.10.2014 înregistrat la Inspecția de Integritate din cadrul Agenției Naționale de Integritate sub nr. 38242/G/II/02.10.2014. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”.

În comunicatul ANI din 2 octombrie 2014 se preciza că Gheorghe Vasiloiu ”s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier județean, întrucât, la data de 28 august 2008, societatea comercială în cadrul căreia a deținut funcția de administrator – membru în consiliul de administrație și în cadrul căreia deține calitatea de asociat, a încheiat cu Consiliul Județean Neamț un contract de asociere pe o perioadă de 5 ani, prin care a fost alocată suma de 108.00 Lei/lună până la data de 31 decembrie 2008 și suma de 90.000 Lei/lună începând cu data de 01 ianuarie 2009, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.”

Gheorghe Vasiloiu a fost declarat incompatibil de prefect, a atacat ordinul în instanță și a cerut, simultan, suspendarea aplicării ordinului până ce se judecă procesul cu ANI. Tribunalul Neamț i-a respins, însă, cererile și, până la urmă, Vasiloiu a plecat din CJ.

Fostul prefect George Lazăr l-a declarat pe Gheorghe Vasiloiu, nu doar incompatibil, ci “profund incompatibil” având în vedere că acordul de asociere dintre CJ și SC Ceahlăul SA și-a produs efectele și în mandatul 2012-2016.

La rândul său, ANI a revenit cu un comunicat în care preciza: În exercitarea mandatului de consilier județean, a luat parte la deliberarea și adoptarea Hotărârilor Consiliului Județean Neamț privind rectificarea bugetului județului pe anul 2013, precum și asocierea Județului Neamț cu o societate comercială la care, în momentul adoptării hotărârilor, persoana evaluată deținea atât funcția de administrator – membru în consiliul de administrație, cât și calitatea de asociat, în vederea finanțării și realizării în comun a unor activități de interes județean, încălcând, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și art. 77 din Legea nr. 393/2004”.

Dacă ANI va ataca sentința de la Bacău, procesul va ajunge la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Trebuie menționat că suspendarea sa din funcția de consilier județean a venit în urma ordinului de prefect, nu a raportului ANI, ceea ce face aproape inutil procesul în care s-a ajuns la faza de recurs. Pe de altă parte, o decizie favorabilă lui Vasiloiu la Înalta Curte l-ar putea ajuta în celelalte spețe care mai există, în principal cele privind recuperarea banilor de la societatea unde era administrator și care administra clubul de fotbal Ceahlăul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.