Reluarea Festivalului de Teatru depinde de 250.000 lei de la CJ Neamț

pietricica turism

teatrul-tineretului-piatra-neamtTeatrul Tineretului își propune să organizeze, după o întrerupere de 3 ani, o nouă ediție a Festivalului de Teatru, în perioada 30 mai – 8 iunie 2015. Până la alte asocieri artistice de substanță, ediția din acest an, a XXVII-a, va devansa doar Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (12 – 21 iunie).

În cele 10 zile de festival, directorul Liviu Timuș își propune să aducă 30 de spectacole. Câte două spectacole pe zi ar urma să fie înscrise în secțiunea de concurs „Pledez pentru tine(ri)”. Este deschisă școlilor de teatru și spectacolelor cu actori tineri sau montate de regizori tineri, indiferent de teatru. Seara înseamnă „Un regal teatral”, până în acest moment manifestându-și dorința de a participa Teatrul Național București, Teatrul Odeon, Teatrul Act, Teatrul Mic, Teatrul de Comedie, Teatrul Lucia Sturdza Bulandra, Teatrul Nottara, alături de alte trupe mari din provincie. De o seară specială, amânată de 2 ani încoace, se va bucura Nicu Alifantis.

Un asemenea eveniment se susține cu costuri semnificative, dar nu atât de mari pe cât s-ar fi așteptat cunoscătorii. Bugetul se bazează pe venituri de 365.000 lei din următoarele surse: 30.000 lei – Ministerul Culturii, 5.000 lei – UNITER, 250.000 lei – CJ Neamț, 10.000 lei – Consiliul local Piatra Neamț, 20.000 lei – venituri proprii, 50.000 lei – sponsorizări. Partea cea mai mare a costurilor, circa două treimi, o reprezintă cheltuielile de cazare și transport.

Timuș speră ca o garanție suplimentară a succesului să fie dată de cel care i-a promis că încearcă să vină ca președinte al juriul de concurs, nimeni altul decât Marcel Iureș. O altă dorință este aducerea în serile de regal a unor spectacole în care joacă foști actori ai TT.

Cât privește deficiențele de acustică, se vor încerca niște improvizații din resurse proprii, astfel încât lojele să fie deschise. (V. COSMA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.