”Am avut, ieri, la inițiativa d-lui președinte Iacoban o întrevedere la care a participat și dl. Manoliu în calitate de coordonator al activității. S-au clarificat multe dintre problemele existente și s-au căutat de comun acord soluții viabile chiar dacă pentru unele rezolvarea cere timp îndelungat .Existența unei baze de salvare într-o zonă aflată la aproape 2000 m și tranzitată anual de peste 45.000 de turiști este capitală și obligatorie, responsabilitatea fiind și mai mare atunci când CJN administrează zona prin DAPNC. Au fost prevăzute în bugetul județului sumele necesare pentru proiectarea unei baze noi de salvare și a unui heliport pentru a putea beneficia de suport aero în cazurile grave pentru care transportul- care înseamnă coborârea pe o diferență de nivel de 1000 metri este mai șocogenă chiar decât accidentul în sine.
În urma discuțiilor pe care le-am avut cu proprietarul SC Durău SA și pentru a asigura un climat normal de siguranță a turiștilor care vizitează Masivul Ceahlău vreau să vă informez că nu va avea loc momentan nici o evacuare și Baza Salvamont Dochia își va continua activitatea normal cel puțin până la definitivarea construcției noii baze.SC Durău a mai precizat că dorește să vină în ajutorul unei instituții care asigură un climat turistic normal și ne-a confirmat că nu dorește în niciun mod vicierea activității derulate de noi atât ca prevenire a accidentelor , cât și ca informare și operațiuni de salvare. În final am convenit ca ulterior să semnăm un acord juridic în acest sens”, a declarat Raul Papaliceff, șeful serviciului Salvamont Neamț.
Foto: Samsara, unde puteți vedea tot ce este mai frumos și semnificativ în Ceahlăul, prin ochii unei iubitoare de munte, de natură, de tradiții. Și unde Ceahlăul este tratat cu respectul cuvenit.