Colonelul Nițică și prefectul „coafează” centralele termice din școli

pietricica turism

angheluta foto oficialInstalarea primăverii și trecerea la ora oficială de vară aduc o veste specifică altui sezon, altui anotimp, dar când e vorba despre colonelul Ioan Nițică și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț nimic nu are a mira. Spre știința publicului larg, a părinților și elevilor în mod special, prefectul Ioan Vlad Angheluță a anunțat că „este în curs de finalizare verificarea centralelor termice pe gaz din unitățile școlare”. Operațiunea a fost desfășurată, într-o perioadă neprecizată, de o „comisie mixtă condusă și coordonată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență <<Petrodava>>”, iar raportul final este așteptat săptămâna aceasta.

Printre problemele „deja identificate în teritoriu”, prefectul a menționat:

– „Lipsa documentului care atestă verificarea tehnică a instalației de gaz.”

– „Lipsa documentului care atestă verificarea coșului de fum.”

– „Lipsa certificatului ISCIR al cazanelor, în anumite cazuri expirat.”

De reținut că, într-un mod abil, se invocă lipsa documentelor, nu a acțiunilor.

Ca o concluzie preliminară, Angheluță a subliniat că „în cadrul acestui control, nu au fost identificate situații grave care să indice faptul că siguranța copiilor a fost pusă în pericol”. Dacă era informat corect, nefiind obligatoriu să aibă cunoștințe de specialitate, ar fi aflat că exact problemele descrise pun în pericol siguranța copiilor, pe lângă cea a instalațiilor.

Pe partea școlilor, surpriza este desăvârșită. Profesorul Viorel Stan, șeful Inspectoratului Școlar al județului, a replicat sec: „Nu știu nimic. Nu m-au informat, nici directorii școlilor, nici ISU”. Și e vorba de 91 de grădinițe, școli și licee, din care 95% au fost verificate, potrivit comunicatului de presă difuzat ulterior de Cancelaria Prefectului. (V. COSMA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.