MESAGERUL DE NEAMȚ, inspirație pentru directorii de școli

gradi (2)Un banner publicitar a fost înlăturat, în urmă cu câteva zile, de pe pereții Grădiniței Nr. 6 din Piatra-Neamț, aflată în circumscripția Școlii Gimnaziale Nr. 3, după ce în săptămânalul Mesagerul de Neamț a fost publicat un articol (Grădinițele de stat – Afaceri pe banii părinților – n.r.) care atrage atenția asupra ușurinței cu care unele firme reușesc să-și facă publicitate sau chiar să-și rotunjească veniturile pe spatele grădinițelor. Directoarea Școlii Gimnaziale Nr.3 a precizat că nu a observat bannerul, care era prins pe peretele grădiniței, de aproximativ un an de zile, dar că este de părere că astfel de „oferte” nu se pretează pentru o instituție de învățământ.

Am vorbit cu doamnele educatoare și mi-au spus că bannerul a fost pus la intrarea în grădiniță pentru a veni în sprijinul părinților deoarece firma respectivă nu a încheiat niciun contract de publicitate cu noi. Am dat jos afișul deoarece am considerat că o grădiniță nu este locul potrivit pentru a face reclamă firmelor care nu au nicio legătură cu învățământul. Am convenit că e potrivit, pentru statutul unei școli, să promovăm doar acele activități cu caracter educativ care ar putea veni în sprijinul copiilor și părinților. Pentru celelate, indiferent despre ce domeniu de activitate vorbim, există internet și alte atâtea surse de informare”, a precizat prof. Anișoara Oniciuc, directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 3.

Gestul directoarei este unul care ar trebui urmat de mulți alți directori de școli mai ales în contextul în care, în grădinițele din Neamț există un număr însemnat de firme care prestează diverse servicii acoperite din banii adunați exclusiv de la părinții preșcolarilor. Inclusiv inspectorii care se ocupă de soarta învățământului preșcolar și primar din Neamț au precizat că nu încurajează activitățile care se desfășoară în unitățile de învățământ cu aportul financiar al părinților. Cu toate acestea, potrivit evidențelor IȘJ Neamț nu există nicio sancțiune aplicată celor care susțin și încurajează asemenea activități.

Detalii: https://mesagerulneamt.ro/2015/03/gradinitele-de-stat-afaceri-pe-banii-parintilor/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.