Târgu Neamț a dus bunătăți la Târgul de Turism

targ turism 2015 02 arcan harpaTârgu-Neamț a participat la ediția de primăvară a Târgului de Turism de la Romexpo-București cu produse culinare tradiționale ce au încântat vizitatorii. Dulcețurile, mâncărurile de hribi și tocanele de râșcovi, preparate în ceaune fermecate, au făcut deliciul asistenței.  Geanina Fedeleș, consilierul personal al primarului Daniel Harpa, a mărturisit că majoritatea turiștilor au întrebat de Festivalul „Ceaunul Fermecat”, organizat pentru prima dată în 2014, de către Asociația „Valea Ozanei”, cu ocazia Zilelor Cetății Neamțului.

„Tematica stand-ului a fost ca și anul trecut, respectiv Cetatea Neamțului, însă diferența a constat că nu am mai mers cu camera pârcălabului ca anul trecut, ci am încercat să punem accent pe partea de culinar, o bucătărie a Cetății, pentru a pune în valoare și tradițiile culinare ale zonei mai ales că anul trecut am organizat pentru prima dată Festivalul Ceaunul Fermecat. Spre bucuria noastră se pare că despre acest festival s-a auzit la București, deoarece foarte mulți dintre vizitatorii stand-ului ne-au întrebat în ce perioadă are loc acest festival”, ne-a spus Geanina Fedeleș.

targ turism 2015 04Următorul târg de turism la care orașul Târgu-Neamț va participa în acest an va fi cel de la Chișinău.

„La această ediție am prezentat produsele de la pensiunile din cadrul Asociației Valea Ozanei, cum ar fi dulcețuri, mâncare de hribi, tocane de râșcovi, băuturi locale și alte bunătățuri. Urmează să participăm la Târgul de Turism de la Chișinău și încă se poartă discuții ca și Asociația Valea Ozanei să trimită un reprezentant”, ne-a mai informat Geanina Fedeleș. (C.T. STURZU)

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.