Actualizare. Denunțătorul lui Catană lovește iar: alți doi polițiști reținuți pentru mită!

politisti

Actualizare: Procurorul care instrumentează dosarul de trafic de influență a decis să-i trimită pe cei doi agenți în fața instanței Tribunalului Neamț, cu propunere de arestare preventivă. Ședința de judecată a început în jurul prânzului. Vom reveni cu detalii. Ca o ironie a sorții, tot la Tribunalul Neamț, în același timp se desfășoară ,procesul în care denunțătorul polițiștilor, Sorinel Voroneanu, este judecat pentru corupție. 

************

Doi agenți de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Piatra-Neamț au fost reținuți, în după-amiaza de 2 aprilie, sub acuzația de trafic de influență. Sorinel Nicolae Blagocin și Florin Alistar, ambii cu vechime de peste 20 de ani în poliție, au fost denunțați de același Voroneanu care „i-a scos la pensie” pe comisarul șef Catană și pe agentul Brînzei. Voroneanu este, însă, doar unul dintre denunțători. Lui i s-a alăturat un amic, care este implicat în dosarul cu permisele contra cost, și alți doi indivizi cercetați de-a lungul ultimilor ani în diverse dosare penale, instrumentate de Poliția Piatra-Neamț. Toți susțin că agenții le-au promis că vor interveni pe lângă procurori și pe lângă angajații Serviciului de Medicină Legală pentru a le ușura situația și a „rezolva” dosarele. Faptele s-ar fi petrecut din 2010 încoace.

Nu în toate cazurile a fost vorba despre sume de bani, în unele s-a mers și pe promisiuni, însă este la fel de grav”, a declarat procurorul Virgil Cornea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț. „Nu am foarte multe detalii despre caz, dar știu că sunt mai multe fapte de trafic de influență, iar dacă procurorul care are dosarul a decis să-i rețină pe cei doi polițiști este foarte posibil să-i ducă la instanță, cu propunerea de arestare”.

Deocamdată, polițiștii au fost cazați la arest, pe baza ordonanței și vor afla abia dimineață dacă procurorul formulează cereri de arestare pe numele lor.

Dacă vor fi arestați îi suspend, dacă li se va da drumul sub control judiciar îi pun la dispoziție, ce să le fac altceva?”, a declarat comisarul șef Paul Tablan, șeful Poliției Neamț. „În 2010 nu eram eu șef, dar când am devenit și am primit niște semnale că nu ar face lucruri în regulă, le-am atras atenția și le-am spus clar că vor ajunge rău. Bănuiesc că n-au înțeles și, până la urmă, a fost alegerea lor. Eu aș vrea să nu fie adevărat, nu știu exact ce-au făcut, ce probatoriu există și nici nu este treaba mea. Eu lucrez în funcție de deciziile procurorului. În orice caz, sper să fie ultimii polițiști despre care se fac denunțuri”. C. MIRCEA

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *