ACTUALIZARE Gheorghe Ștefan: “E greu să fii imaculat în politică!”

pietricica turism

stefan la dna 02ACTUALIZARE: Gheorghe Ștefan a scăpat de arestul preventiv după 6 luni de stat după gratii în Dosarul Microsoft! Ștefan a slăbit vizibil și era puternic afectat la eliberarea din Arestul Central al Poliției București, se menționează pe site-ul stiripesurse.ro.

”Sunt bulversat și obosit. Justiția față de persoana mea a fost corectă. Nu am ce să le reproșez procurorilor și judecătorilor care m-au judecat corect. Există o justiție divină și vor plăti toți după faptele și inima lor. Nu am dușmănie pe nimeni. Toți cei care greșesc vor plăti. Am greșit și voi plăti. Am greșit că am avut încredere în oameni. Încrederea mea a fost fructificată de unii”, a spus Ștefan, care va fi plasat în arest la domiciliu.
“Nu mai fac politica in viata mea”, a spus acesta, iar când a fost întrebat dacă are să îi reproșeze ceva Elenei Udrea a răspuns că nu are “ce reproșa la nimeni”.
Fostul primar a negat și faptul că ar fi denunțat vreo persoană, dar a precizat că le-a spus anchetatorilor că “la campania prezidențială 2009 erau două sedii de campanie”.
El si-a exprimat regretul că i-a “reapărut leucemia limfatică”, care este însă într-un “stadiu incipient”.
“Se spune că ce nu te omoară te întărește, dar cu siguranță «beciul domnesc» te înmoaie”, le-a mai declarat Gheorghe Ștefan jurnaliștilor.
El a menționat totuși că împlinește 62 de ani (pe 23 aprilie, n.r.), ocazie cu care va da o petrecere.
Fostul edil a mai spus că “viața la primărie este cea mai grea” și că nu mai face politică în viața lui, adăugând că “e greu să fii imaculat” în acest domeniu. El a declarat, la ieșirea din arest că fotbalul și primăria l-au adus la Rahova.
Gheorghe Ștefan a fost arestat în 29 octombrie 2014, fiind plasat în Arestul central al Poliției Capitalei, de unde a fost mutat ulterior în Penitenciarul Rahova.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Gheorghe Ștefan a fost lăsat, în sfârșit, să vină acasă. Nu în libertate, ci în arest la domiciliu. Contestația procurorilor DNA a fost respinsă, în ziua de 15 aprilie, de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție. Verdictul a venit după o așteptare grea pentru Pinalti, care a sperat că poate petrece Paștele în arest la domiciliu, după ce tot ÎCCJ i-a admis cererea de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu. Numai că, programat inițial în Săptămâna Mare, dosarul a fost amânat o dată pentru că s-a abținut completul și a doua oară pentru că n-a mai „încăput” pe lista de ședințe de vineri 10 aprilie. Așa a ajuns să fie judecat în ziua de 15 aprilie, când magistrații au decis să-l plaseze în arest la domiciliu pe fostul primar.

Pe 23 martie, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe cei patru inculpați din dosarul Microsoft, printre care se numără și Gheorghe Ștefan. Imediat după înregistrarea pe rolul Înaltei Curți (instanța care va judeca procesul) s-a făcut verificarea stării de arest a fostului primar de Piatra-Neamț, singurul inculpat care a stat după gratii de la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, iar magistrații au decis să-i prelungească din nou mandatul. A urmat contestația, care a fost admisă, însă procurorii DNA au atacat imediat hotărârea instanței.

„E un succes. În această seară va fi acasă dl. Gheorghe Ștefan și ne bucurăm tare mult”, a declarat avocata Felicia Adiaconiței, care l-a reprezentat pe fostul primar la Înalta Curte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.