Comisarul șef Catană pleacă în Afganistan

Neculai CatanaComisarul șef Neculai Catană, fostul șef al Serviciului de Poliție Rutieră Neamț, este pe picior de plecare, în misiune, în Afganistan. De la începutul acestui an, ofițerul a trecut prin procesul de selecție, foarte riguros și relativ complicat, și din 12 polițiști români care s-au prezentat la această recrutare, este singurul care a trecut de teste și de interviu, iar acum este în așteptarea vizei și a echipamentului.

„Selecția a fost destul de dură, în sensul că după ce-am dat testele în România, am trimis CV-ul, de fapt aplicația, la Bruxelles, unde au fost alese doar 5 din câteva sute trimise din toată Europa”, ne-a declarat comisarul șef Catană. „A urmat interviul, pe care l-am susținut prin skype, într-un duplex Kabul – Bruxelles, iar acum sunt în faza de obținere a vizei de la Ambasada Afganistanului din Polonia, pentru că nu există o ambasadă a acestui stat la București. Voi lucra într-o unitate la nivel de experți, care monitorizează strategia trasată de UE pe trei piloni, iar eu sunt pe pilonul poliție. Este o misiune Europol, iar contractul este de minimum un an și maximum doi”.

Comisarul șef Catană, care s-a căsătorit de puțin timp și are copil mic, spune că a luat această decizie după ce s-a consultat cu soția, iar motivația lui a fost dorința de a-și testa limitele și de a vedea dacă „poate”. Ofițerul a învățat singur limba engleză, acum câțiva ani, și a mai fost în două misiuni internaționale, una ONU, în perioada 2005-2007, iar cealaltă în Kosovo 2011-2012.

adolescenteen news

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.