Mâna dreaptă a lui Adrian Marin Botez, în constituirea și funcționarea „Academiei de infractori”, era chiar fratele lui – Daniel Lazăr, iar statutul de membri de bază era împărțit între Ioan Știrbu (fost Zavate) – zis Ion Nebunul, Costel Acozmei, Florin Mircea Savu – zis Ciccio, Vasile Viorel Sandu, Dorel Laurențiu Ursu și Adolf Gliga, ultimul având un rol important și în valorificarea bijuteriilor și ceasurilor furate de membrii grupării din magazinele de lux din străinătate.
Deși cu faimă de „dur”, capabil să-i bată pe cei care nu corespundeau „cerințelor” antrenamentelor, Țâță a avut drept ajutoare de bază și trei femei. Andreea Ioana Niță și Ilinca Gabriela Chirilă s-au ocupat cu „închirierea și punerea la dispoziția membrilor grupării a mai multor imobile folosite drept baze de antrenament pe raza municipiului București și a județelor Cluj, Constanța și Ilfov, în aceste locații, liderul grupării ocupându-se personal de antrenarea și pregătirea noilor membri executanți pentru a comite jafuri armate la magazine de bijuterii”, după cum se precizează în referatul procurorilor DIICOT.
Potrivit aceluiași referat, în perioada 01.07.2014-16.01.2015 (n.r. imediat după eliberarea din „greșeală” a lui Țâță din Arestul Poliției Capitalei), alături de Florin Mircea Savu, Costel Acozei, Vasile Huțuleanu, Laurențiu Dorel Ursu, Vasile Viorel Sandu, Vasilică Popa (fost Purice), Ioan Știrbu, Mihai Dragoș Știrbu, Ioana Andreea Niță și Ilinca Gabriela Chirilă, a extins gruparea racolându-i și instruindu-i pe Alexandra Gheorghiu, Florin Daniel Niță, Cătălin Ionuț Ispas, Constantin Mihai, Petru Cosmin Munteanu, Petru Bogdan Movilă, Petruț Adrian Chindea, Constantin Gheprghiță Bostan, Olivian Mihai Stănică și Florin Alexandru Pădurean.
„În calitate de lider, susnumitul a selectat, pregătit, instruit, finanțat, controlat și coordonat membrii grupării, în vederea comiterii de infracțiuni de furt și tâlhărie, la magazine de bijuterii și ceasuri de lux, iar în vederea realizării scopului pentru care gruparea s-a constituit, a executat acte materiale de instigare și complicitate la un număr de 26 tâlhării calificate (20 fapte consumate și 6 tentative) și un furt calificat în diferite țări europene, însușindu-și și decizând împărțireaprodusului infracțional, bijuterii de aur și ceasuri de lux, pe care le-a valorificat prin intermediul legăturilor infracționale, respectiv Savu Florin Mircea și Gliga Adolf”, se precizează în referatul DIICOT.
După descinderile și cele 52 de percheziții făcute joi, 23 aprilie, în județele Neamț, Iași și Vrancea, procurorii au decis reținerea a 14 dintre cele 34 de persoane duse la audieri. Toate vor fi duse, în cursul zilei de vineri, 24 aprilie, la Tribunalul București, cu propunerea de arestare preventivă. Pentru „academicianul” Țâță n-a fost cazul să se formuleze o astfel de propunere, pentru că el este arestat oricum, aflându-se în executarea pedepsei de 12 ani de închisoare, pe care a primit-o pentru tentativa de asasinare a lui Puiu Mironescu.