Dragoș Chitic a câștigat bătălia PSD – PNL pentru scaunul lui Gheorghe Ștefan. Live

sedinta CL– Ședința Consiliului Local Piatra Neamț a început. Îngrijorarea se face simțită în ambele tabere, fiecare se gândește, cunoscând calitatea celor cu care au negociat, că ar putea interveni trădarea în cabina de vot. 

– Singurul consilier absent este Viorel Strungariu, plecat strategic din țară. 

– Proiectele de pe ordinea de zi trec merg la foc automat, semn că toată lumea așteaptă bătălia pentru funcția de primar. 

– sedința este condusă de Cătălin Misăilă.

– modalitatea de vot: se încercuiesc cuvintele ”da” sau ”nu” la întrebarea dacă aleșii locali sunt de acord ca Aurelia Simionică să exercite atribuții de primar.

– 14.12  consiliera Silvia Baidan i-a transmis Monicăi Anton că există cameră (de luat vederi) în cabina de vot chiar înainte ca aceasta să intre pentru exercitarea dreptului constituțional. Constantin Teodorescu, posibil viitor viceprimar, face de gardă lângă cabina de vot .

– 14.13 S-a ajuns cu votul la consilierii Cazacu și Chitic

– 14.14 Victor Marghidan supraveghează cabina din partea PSD. Aurelia Simionică bea apă

– 14.15 Părere personală de reporter: „Nu a mai fost o ședință atât de animată și emoționantă din 2011, de când se certau Ștefan cu Dumitreasa”

– 14.16 Pe adresa redacției sosește o invitație „Astăzi, la ora 15.45, vă invităm la conferința de presă a PNL. Ea va fi susținută de domnul președinte Mugur Cozmanciuc, domnul deputat Radu Surugiu și domnul Dragoș Chitic. Tema: Primăria Piatra Neamț”. Remarcă: Observăm că domnul Chitic nu este trecut cu nicio calitate oficială.

14.20: Cel mai plicitist personaj dintre cei prezenți, și probabil singurul neafectat în acest moment de ce se întâmplă, managerul Bogdan Pușcașu, cască. Votul a ajuns la Luminița Vîrlan, cunoscută ca un om de dreapta cu înclinații spre stânga

– 14.21 În sala de ședințe curge apă din plafon. Am spune că, glumind, se încearcă tragerea apei. 

14.22 Momentul adevărului: Începe numărătoarea. Se pare, că Aurelia Simionică a pierdut și Dragoș Chitic a câștigat. Secretarul Fecic i-a strecurat un bilet lui Chitic, care a mulțumit din cap. Așteptăm confirmare oficială. 

14,23 Dragoș Chitic are 12 voturi. 

14,26 Începe schimbarea de tip liberal: Chitic cere modificarea proiectului de schimbare a viceprimarului, în locul Anei Monda fiind propus Teodorescu. Simionică spune că nu este legal dar este contrazisă de secretarul Florin Fecic, deoarece ar exista același temei legal. Evident că pesediștii mai speră în acordul de legalitate al prefecturii, dar până acolo mai este ceva cale de bătut.

14.28 Începe votul pentru amendamentul de schimbare al lui Simionică cu Teodorescu . Trebuie tot 12 voturi și începe peregrinarea la cabine. Doctorul Andrița a votat și a scos-o la o țigară pe Ana Monda. Cei doi par să fie în tabăra care a pierdut.

14,36. Pariu între două consiliere. Dacă ies 12 voturi pentru Teodorescu, Monica Anton face cinste la cofetărie, dacă ies 14, dă prăjitura Ecaterina Iliesei. Interesant este că niciuna nu crede că pot fi sub 12 voturi. 

14.40:  Constantin Teodorescu este noul viceprimar cu 15 voturi adjudecate.Monica Anton promite să dea un cocktail.

Concluzie: Cel care a încercat să schimbe structura de conducere la Primăria Piatra Neamț a suferit o înfrângere usturătoare și se anunță vremuri grele pentru el în partid.În loc să câștige postul de primar al municipiului Piatra Neamț l-a pierdut și pe cel de viceprimar. Rămâne ca PSD-ul să ne spună cine a avut ideea și cine a făcut strategia. Asta dacă nu cumva în zilele următoare se mai schimbă majorități pe modelul care a funcționat mult timp la Consiliul Județean.

P.S: după ședință, Aurelia Simionică a oficiat o căsătorie, probabil ultimul ei act oficial în calitate de viceprimar. Mirele avea 65 de ani și mireasa 35 . 

 

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *