Procesul lui Ursărescu a intrat în linie dreaptă

dorinel ursarescuDupă o săptămână de gândire, judecătorii de la Înalta Curte au decis că trimiterea în judecată a deputatului Dorinel Ursărescu este legală și au respins contestația politicianului, dar și pe cea a „colegului” său de dosar.

Respinge, ca nefondate, contestațiile formulate de inculpații Ursărescu Dorinel și Grosu Valentin împotriva încheierii nr. 65 din 28 ianuarie 2015 pronunțată de Judecătorul de Cameră Preliminară în dosarul nr. 4415/1/2014 al Înaltei Curți de Casație și Justiție – Secția Penală” se arată în încheierea de ședință din ziua de 8 aprilie. „Obligă contestatorul inculpat Ursărescu Dorinel la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Obligă contestatorul inculpat Grosu Valentin la plata sumei de 225 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 25 lei reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales, se va avansa din fondul Ministerului Justiției. Definitivă”.

Dorinel Ursărescu este unul dintre foarte puținii oamenii politici din România care va fi judecat pentru corupție, deși nu a luat șpagă. Procurorii DNA au stabilit că el a acționat pe baza promisiunii ca va primi câte 100 de euro pentru fiecare tonă de motorină trecută prin vamă, dar n-a primit niciun ban de la Marius Crăciun. Totuși a uzat a influența sa politică și a pus un șef „ascultător” la Vama Neamț, care a făcut tot ce trebuia pentru ca afacerile cu combustibili să meargă strună. Mai ales că primea indicații direct de la șeful Vămii Bacău, căruia i se subordona. Iar Valentin Grosu primise deja 5.000 de euro de la Crăciun, ca să-i asigure „celeritatea operațiunilor comerciale”.

Acum, odată depășită faza de cameră preliminară a judecății și a contestațiilor, procesul va intra în linie dreaptă, iar cauza se va judeca pe fond. ÎCCJ nu a stabilit încă primul termen, dar este de așteptat ca prima întâlnire a deputatului Ursărescu cu judecătorii care vor decide dacă este vinovat să se întâmple în mai puțin de o lună.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *