Alice Prundu – fetița care își construiește „țara minunilor”

luckycraciun 1Ca mai toți copiii, Alice Prundu, acum elevă în clasa a III-a la Liceul „Spiru Haret” din Piatra Neamț, a cunoscut dansul și muzica de la primii pași. De la doar 3 anișori, Alice frecventează cursurile de dans și modeling la clubul pentru copii ”Artis”.

După cum povestește mama ei, cel mai mare fan, de altfel, dragostea fetei pentru muzică a existat mereu, însă cea pentru scenă a venit din ambiție. Mergând la spectacole, Alice a văzut colege care cântau și și-a dorit și ea acest lucru. La clasa de canto, după o atentă verificare, profesoara a confirmat că Alice își poate ridica o lume a minunilor cu ajutorul celor două daruri: ureche muzicală și ritm. Bucuria s-a declanșat aproape instantaneu când a aflat că poate participa la orele de canto.

next starPractic, studiul l-a început în 2011, sub îndrumarea profesoarei Daniela Blanariu. Ce a urmat?

Un palmares impresionat, care i-a umplut casa, copilăria de până acum și, așa cum ne-a spus Alice, inimile celor care o ascultă. Părinții au crezut că muzica nu este altceva decât un moft al copilului, care va trece cu timpul. Aveau să se înșele.

Alice a confirmat la fiecare concurs la care s-a înscris, la fiecare pas făcut pe scenă. Indiferent că a cântat muzică ușoară sau populară. „Când sunt pe scenă, simt fericire, bucurie, și nu-mi doresc altceva decât să-i fac și pe cei care mă ascultă să fie fericiți. Când sunt pe scenă, sunt conștientă că trebuie să cânt și corect, dar trebuie să transmit mai departe bucuria și mesajul piesei. Ideal este să împaci și juriul și publicul”, spune Alice.

miss +pr 1De curând, după mai multe etape de selecție, s-a calificat în finala cunoscutului festival „Mamaia copiilor”. Performanța este cu repetiție în cazul ei, după calificarea de anul trecut. Obiectivul, spune fata, este acela de a-i reîntâlni pe prietenii pe care i-a cunoscut anul trecut, acela de a-și face unii noi și, nu în ultimul rând, acela de a urca bucuria pe scenă: „Nu pot să spun că voi reuși sau nu să obțin un premiu. La acest nivel, sunt copii foarte buni, talentați, iar diferența este mică între ei. Pentru mine, este important să mă bucur de moment și să cânt cât de bine pot eu”.

Mai este o miză, pe care Alice n-o ascunde. Vedeta ei preferată, din serialul „Violeta”, va concerta în România și o poate vedea doar dacă va obține un premiu la festival. Asta o ambiționează, deoarece, în lumea ei de vis, personajele din lumea Disney sunt o parte importantă.

În lumea lui Alice nu sunt doar personaje Disney, ci are o sumedenie de artiști preferați. cu Nico (2)Inclusiv unii autohtoni: Lora, Connect-R, Viorica Macovei, Mioara Velicu, Sofia Vicoveanca. Pe primii doi i-a cunoscut participând, anul trecut, la show-ul ”Next Star”, un episod care a impresionat-o: „Am fost fericită să particip la «Next Star», pentru că am cunoscut multe vedete și copiii minunați. A fost totul excepțional! Sunt momente pe care nu am cum să le uit. Îmi aduc aminte că, după participarea la emisiune, colegii mi-au făcut o surpriză. S-au ridicat în picioare și m-au aplaudat. A fost frumos din partea lor. M-am simțit cu adevărat emoționată și le mulțumesc. Mă înțeleg foarte bine cu toți”.

Fetița în vârstă de numai 9 ani are mai multe pasiuni. Pe lângă studiul zilnic la muzică, își găsește timp și pentru alte „îndeletniciri”. Pentru că de mică a făcut modeling, i-a plăcut mereu să încerce coafuri: „Mă gândesc că, în cazul în care nu aș putea cânta sau nu mi-ar plăcea muzica, aș putea să fac un salon de coafură. Îmi place să văd coafuri noi, să încerc să le fac și îmi place foarte mult să-i fac unghiile mamei. Totuși, nu m-am gândit niciodată să renunț la muzică, nici măcar pentru o secundă, deoarece îmi place prea mult”.

cu Alexandru ArsinelÎn spatele succeselor micuței vedete, familia este cea care duce greul. Dar, așa cum mărturisește mama ei, merită totul: „Suntem mereu alături de ea, o încurajăm, îi dăm încredere în potențialul ei și, în același timp, o susținem financiar. De ce să nu fim realiști, pentru a-ți urma pasiunea este necesar mai mult decât talent și muncă. În unele momente, când ne-am simțit depășiți de anumite situații, ne-am gândit să renunțăm, însă dorința ei de a cânta ne-a făcut să depășim situațiile și să luptăm, pentru a-și urma pasiunea. Dacă este sau nu drumul potrivit, nu putem ști cu certitudine, dar, atât timp cât va dori să urmeze această cale și o va face cu dăruire, îi vom fi alături. Lumea artiștilor este grea și este greu să te descurci în ea. Cu toate acestea, este frumoasă și aduce multe satisfacții!”

Am lăsat-o pe Alice în lumea în care am găsit-o, alături de familie și de cei trei prieteni dragi, un cățel și doi peruși, mereu cu dornică de a învăța cel mai scurt drum către inimile celor care iubesc muzica.

popularNu știu dacă muzica face neapărat un om mai bun sau mai rău. Depinde de sufletul fiecăruia și de genul muzical pe care îl ascultă, dar sunt sigură că muzica face oamenii mai fericiți. Celor care vor să cânte sau să facă ce le place lor nu pot să le spun decât să-și urmeze visul, să lupte pentru el și să aibă încredere că pot reuși”, a mai spus Alice.

 

 Palmaresul ultimului an

  • În 2014, a obținut premiul I la festivalul ”A fost odată ca niciodată… de 1 martie”, la festivalul ”Lucky Kids” (Roman), la festivalul ”Flori de cireș”.

În aprilie 2014, s-a calificat pentru faza finală ”Mamaia Copiilor”.

Pe 8 mai 2014, a participat la emisiunea concurs ”Next Star”.

cupeA obținut premiul al II-lea la festivalul ”Vis de stea” (Moinești), premiul al II-lea și premiul de popularitate la Festivalul Internațional Hermannstadt (Sibiu).

A participat apoi la festivalul ”Mamaia Copiilor”, la festivalul național ”Neghiniță” (Bacău, premiul I), festivalul ”Stea printre stele” (premiul I) și festivalul ”Cântec de stea” (premiul I)

  • Anul 2015 a început promițător pentru Alice Prundu: premiul I la festivalul ”Provocarea talentelor”, premiul al III-lea la festivalul ”De Dragobete, iubește românește” (muzică populară), premiul al II-lea la festivalul ”Lucky Kids” Roman, premiul I la festivalul ”Nestemate populare pe plaiuri nemțene Valerica Patrichi” (muzică populară).

Marian TEODOROF

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *