Prefectul Angheluță – față în față cu instanța Curții de Apel București

vlad-angheluta-prefectTumultul provocat pe 23 mai de prima conferință de presă, oficială și formală, a prefectului Vlad Angheluță, cu scopul declarat de a anunța opinia publică despre necesitatea de a organiza alegeri în Neamț, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, în baza noii legi 115/2015, pare să fie liniștit de cea de-a treia putere în stat, cea judecătorească. Avântul socialist în aplicarea noii legi, care se bazează pe o interpretare interesantă – articolul din lege prin care Constantin Iacoban și Emilia Arcan au fost împuterniciți pe actualele funcții a dispărut din noile prevederi aplicabile la județ – are de contracarat acum o hotărâre a Curții de Apel București, care, pe 26 mai a.c., a stabilit că în Neamț MUSAI trebuie să se facă alegeri parțiale, pentru alegerea președintelui CJ, nu să se aplice prevederile invocate de prefect și consilierul său juridic, grație legii 115/2015.

Hotărârea de la București poate fi atacată de primul-ministru Victor Viorel Ponta, în calitate de șef al Guvernului și de pârât, în cauză, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Existând un proces pe rol, mai poate prefectul, ca reprezentant al guvernului (pârât) în teritoriu, să nu țină cont de o hotărâre judecătorească și să nu aștepte decizia definitivă a Înaltei Curți?

Pentru conformitate, vă prezentăm încheierea de ședință, care, suntem siguri, a ajuns și la Prefectura Neamț. Nelămuririle noastre vor primi, probabil, un răspuns, mai ales după Comitetul Executiv al PSD Neamț de sâmbătă, 30 mai, care va lua o hotărâre ce, ulterior, va fi transmisă desigur și prefecturii, ca notă de fundamentare a viitoarei conferințe de presă.

26.05.2015

Ora estimata: 12:00
Complet: S8 Completul 6 fond
Tip solutie: Admis fond
Solutia pe scurt: Admite acțiunea, astfel cum a fost modificată. Obligă pârâtul să procedeze la stabilirea datei organizării alegerilor parțiale locale pentru funcția de primar în următoarele circumscripții electorale:

1. Municipiul Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea; 2. Municipiul Târgoviște, jud. Dâmbovița; 3. Comuna Sprîncenata, jud. Olt; 4. Comuna Glina, jud. Ilfov; 5. Comuna Bîrca, jud. Dolj; 6. Comuna Ciceu-Giurgești, jud. Bistrița Năsăud; 7. Comuna Ciudanovița, jud. Caraș-Severin; 8. Comuna Vulcana Pandele, jud. Dâmbovița; 9. Comuna Cernătești, jud. Buzău; 10. Comuna Vidra, jud. Ilfov; 11. Comuna Crângurile, jud. Dâmbovița; 12. Comuna Sălașu de Sus, jud. Hunedoara; 13. Comuna Horgești, jud. Bacău; 14. Comuna Nereju, jud. Vrancea; 15. Comuna Brebeni, jud. Olt; 16. Comuna Ion Corvin, jud. Constanța; 17. Comuna Meseșenii, jud. Sălaj; 18. Comuna Săpânța, jud. Maramureș; 19. Comuna Văcăreni, jud. Tulcea; 20. Comuna Produlești, jud. Vâlcea; 21. Comuna Girov, jud. Neamț; 22. Comuna Sălașu de Sus, jud. Hunedoara; 23. Municipiul Sibiu, jud. Sibiu; 24. Comuna Odobesti, jud. Bacău; 25. Comuna Grădinari jud. Caraș Severin; 26. Comuna Dragomirești, jud. Dâmbovița; 27. Comuna Ion Neculce, jud. Iași; 28. Comuna Malovăț jud. Mehedinți.

Obligă pârâtul să procedeze la stabilirea datei organizării alegerilor parțiale locale pentru funcția de președinte al consiliului județean în circumscripția electorală a județului Vâlcea și a județului Neamț. Ia act că reclamantul nu solicită cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică azi 26.05.2015
Document: Hotarâre  1483/2015  26.05.2015

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *