Primăria Piatra Neamț: Bătălia pentru județ

 

Primaria-piatra-neamtAstăzi va avea loc un nou episod în lupta pentru câștigarea Primăriei Piatra Neamț. Cum am spus deja de mai multe ori, miza ocupării fotoliului de primar la Piatra Neamț nu este importantă în sine. Bătălia, venită într-un moment politic foarte delicat, trebuie să lămurească lucrurile într-un județ în care de mult timp se întâmplă lucruri care dau semnale pentru celelalte zone din țară. Competitorii direcți, Chitic și Simionică, au importanță doar în măsura în care pe tabla de șah este nevoie de ei și sunt dornici să-și asume rolurile. 

Împortantă este, în acest moment, bătălia pentru județ. Va câștiga Ionel Arsene și echipa lui- formată din câțiva pesediști, câțiva foști pdl-iști și cine mai știe dacă nu și ceva peneliști mascați? Dacă nu va câștiga, este greu de crezut că nu va fi sancționat în partid, chiar pe plan local, mai ales în condițiile în care senatorul Chelaru și-ar fi anunțat dorința de a conduce filiala PSD Neamț. Iar dacă senatorul își pune în gând să facă asta, are destule părghii la care să apeleze, pornind de la primarii nemulțumiți că nu mai sunt băgați în seamă și află din presă despre unele hotărâri, până la șefi de deconcentrate din Roman, bine înfipți în punctele de decizie ale partidului. Cât privește conducerea centrală, căderea ministrului Dragnea nu a căzut bine deloc la nivelul președinților de filială care îi erau apropiați și se știe că Ionel Arsene era unul dintre ei.

La PNL miza este la fel de importantă, meciul de astăzi din Consiliul Local trebuind să ofere o nouă reconfirmare a politicii duse de echipa Cozmanciuc- Surugiu, mai ales în plină săptămână de aniversări liberale. O înfrângere a fi însă mai ușor de digerat la PNL, care ar putea să arunce toată vina pe PSD pentru instabilitatea din administrația orașului, pe faptul că aceștia și-au încălcat promisiunile de la formarea echipei Chitic- Simionică. Înfrângerea ar limpezi și niște ape în partid și ar limpezi și situația alianțelor făcute pe plan locaș. Evident că o victorie ar fi savurată din plin.

Dincolo de aceste jocuri politice, pentru ambele partide este important semnalul dat către public. Și către cei care contează cu adevărat în jocurile politice, cei care iau deciziile și care binecuvântează doar liderii care știu să câștigeli. Revenind la public, din păcate sau din fericire, nu pare deloc interesat de subiect. Ei vor fapte, acțiuni vizibile, vor un oraș/județ liniștit, curat, prosper. Se oferă cineva? Într-un fel, astăzi se va hotărî direcția de urmat pentru următorii ani și consecințele pot fi incalculabile.

Valentin Bălănescu

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *