Victor Ponta – anunțat pentru vineri în Neamț, la CHE Stejaru

baraj bicazÎn cursul dimineții s-a comunicat oficial că așteptata semnare a contractului de retehnologizare a CHE Stejaru va avea loc vineri dimineață, în cadru festiv, chiar la sediul centralei. Ceremonia este organizată de Hidroelectrica, urmând a participa și susține alocuțiuni premierul Victor Ponta, Andrei Gerea – ministrul Energiei și Remus Borza – coordonator al Euro Insol SPRL, administratorul judiciar al companiei.

Ia sfârșit astfel o îndelungă așteptare, deoarece licitația internațională pentru retehnologizare se află pe agenda Hidroelectrica de mai mulți ani. Prezentarea câștigătorului licitației din acestă primăvară pare să fi fost dinadins amânată pentru a monta un eveniment cu semnificații. Dacă în 2011, la primul proiect de retehnologizare, se vorbea despre o investiție de 136,9 milioane euro, odată cu relansarea procedurii, anul trecut, valoarea estimată a scăzut spre cel mult 75 milioane. Durata contractului a rămas aceeași, anume 7 ani.

Anunțata venire a premierului pare să fie încurcată de ratarea de către filiala locală a PSD a preluării conducerii Primăriei Piatra Neamț de către PSD. De reținut că în medii restrânse se cunoșteau date despre programarea acestei ceremonii încă în urmă cu două săptămâni, dacă nu și mai bine.

alegeri locale psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.