ACTUALIZARE DNA a revenit la Piatra-Neamț! Școli reabilitate din bani europeni în vizorul anchetatorilor! Vezi ce spune “generalul” Stan!

politia perchezitii 03ACTUALIZARE: În perioada 2011 – 2012, prin programul de reabilitare a școlilor cu fonduri de la Banca Europeană de Investiții, în Neamț s-au făcut lucrări la următoarele școli: Școala Gimnazială Cotu Vameș, Școala Gimnazială Făurei, Școala Gimnazială 5 Roman (toate reabilitate de SC General Construct Piatra Neamț). Mai sunt alte școli reabilitate în Neamț (Horia, Colegiul Național Roman Voda Corpul A și Secuieni), lucrările fiind executate de Grupul Conest Iași.

“ISJ Neamț nu are nici o conexiune cu aceste activități, coordonatorul de proiect, ca expert privat, fiind dna. Angelica Pașcu, din cadrul ISJ Neamț, dar prin firma ei particulară”, a precizat “generalul” Viorel Stan.

Angelica Pașcu a declarat că până la acest moment nu a fost contactată de anchetatori.

ȘTIRE INIȚIALĂ: DNA a revenit la Piatra-Neamț. Astăzi, 3 iunie, anchetatorii din cadrul Serviciului Teritorial Alba efectuează percheziții în 5 municipii din țară, printre care și Piatra Neamț. Acțiunile vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2011-2012. Procurorii DNA au în vizor contracte de renovare a școlilor, finanțate prin intermediul Băncii Europeane de Investiții. Se fac verificări în cazul unor oameni de afaceri, câștigători ai licitațiilor, și coordonatorii de proiecte de la nivel județean și regional. Perchezițiile se desfășoară în 7 locații reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, situate în municipiile Sibiu, Brașov, Alba Iulia, Piatra Neamț și București. 1.400 de școli din toată țara au beneficiat de renovările anchetate de DNA.

Comunicatul postat pe portalul DNA: “Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2011 – 2012. În cursul zilei de 3 iunie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se desfășoară percheziții domiciliare în 7 locații reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, situate în municipiile Sibiu, Brașov, Alba Iulia, Piatra Neamț și București. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.