Nesimțire turistică: Se „naște” o groapă de gunoi la poarta orașului

poarta orasului
Poarta orașului
maldarul de moloz proaspat
Maldarul de moloz proaspat, probabil cu certificat de calitate…
copaci impodobiti
Copaci impodobiție pentru nepăsarea autorităților
gunoaie 1
Gunoaie

La intrarea în orașul turistic Piatra-Neamț, e adevărat o „poartă” secundară, folosită mai cu seamă de drumeți, se „naște” de câțiva ani o groapă de gunoi, care promite să devină mai mult decât ce-a fost. În această primăvară au început să vină mașini din care „oameni de bine” și, firește, extrem de civilizați, descarcă gratis tot felul de resturi din contrucții, unele în saci, semn că fac curățenie temeinică prin case, dar nu se îndură să plătească pentru ca gunoiul să fie dus la groapa autorizată. Pe toată strada Dragoș Vodă, oamenii au pubele pe care le scot la potți în fiecare joi când vine mașina de gunoi. Locul în care se formează acum „depozitul” este oarecum ferit de privirile proprietarilor de case, dar „bătut” de multă lume de cândgunoaie 3 zona a căpătat faimă datorită promisiunii primăriei ca va distribui parcele pentru tineri. Și de unde înainte de a deveni „faimoasă” era o zonă plină de fragi și cimbrișor, acum a devenit un spațiu cu peturi, moloz, haine vechi, pungi și…pamperși. Ba, un „om” cu inițiativă a sfărâmat niște gresie dintr-un maldăr „așezat” pe iarbă și a dus-o direct în mijlocul drumului, probabil în ideea că ar putea fi de folos la vreme de ploaie, când de înmoaie „asfaltul”.

drum pavat cu gresie
Drumul pavat cu gresie

Deși strada Dragoș Vodă face parte din municipiul Piatra-Neamț, niciodată nu s-a

Șeful care nu ”execută” decât la ordin, în rest se simte foarte bine cât timp gunoaiele sunt la vedere peste tot
Șeful care nu ”execută” decât la ordin, în rest se simte foarte bine cât timp gunoaiele sunt la vedere peste tot

organizat absolut niciun fel de acțiune de ecologizare, în ciuda faptului că „Let’s do it Romania”, de exemplu, are deja tradiție. Pe de altă parte, Poliția locală și Garda de mediu ( aici nici nu poți avea pretenții, dacă dl. director Petrariu nu primește ordin de la partid să amendeze cu maxim posibil o societate ”dușmană” pentru un pet, nu mișcă un deget, pentru că ar exista un percol de inițiativă! ) n-au călcat neam prin zonă pentru a-i arde la buzunar pe „întreprinzătorii” care și-au făcut un obicei din a arunca gunoaiele unde li se pare convenabil. Iar în ultima săptămână a mai apărut o grămadă de moloz și pe partea dreaptă a drumului, cea stângă, care duce spre pârâu, fiind oricum compromisă de mult timp. Iar dacă primăria și celelalte instituții cu atribuții în domeniu nu se obosesc să ia măsuri, măcar ar putea monta un panou „Bine ați venit în orașul turistic Piatra-Neamț!”, ca să știe omul de rând când trece prin poarta mizerabilă a municipiului.

Cristina MIRCEA

adolescenteen news

1 COMENTARIU

  1. Daca tot va ocupati de salubritate va sugerez sa vedeti cum este gospodarita groapa de gunoi a orasului Roznov si mizeria ce polueaza raul Cracau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.