Anchetă dublată la Liceul Economic Vasile Conta. Elena Laiu confirmă frauda

pietricica turism

vasile conta (14)Șefa comisiei de bacalaureat din Neamț, insp. Elena Laiu a confirmat că a primit raportul corpului de control al ministerului Educației: „Am primit raportul, însă ancheta nu s-a încheiat deoarece va trebui să verificăm și noi ceea ce au văzut membrii Corpului de Control. E vorba despre sute de ore de vizualizări. Nu putem să dăm date și cifre despre ceea ce s-a întâmplat acolo. Asta pentru că trebuie să identificăm numele celor care au fost în sală. Apoi, trebuie să verificăm dacă elevii au fost așezați în bănci așa cum trebuie. Cert este că, reclamația apărută în presă, cu privire la rezolvările subiectelor date candidaților, nu se confirmă. Cu toate acestea, a fost tentativă de fraudă și fraudă. În săli au circulat ciorne între elevi, lucrări… După ce vom lămuri toate datele, o să facem un raport pe care îl vom înainta Ministerului Educației” . Corpul de control nu a plecat din Târgu-Neamț. Membrii acestuia vor merge și la Colegiul ”Ștefan cel Mare” pentru a verifica, prin sondaj, câteva înregistrări. 

Declarația doamnei Laiu nu lămurește dacă au existat și profesori care au ajutat pe elevi în fraudarea examenului, dar deschide câteva perspective interesante. Una dintre ele se referă la faptul că elevii nu au fost puși să stea în bănci conform listelor și au existat elevi care nu au respectat locul în sală. Asta nu se putea fără acordul profesorilor supraveghetori. De asemenea, este ciudat că raportul nu a fost înaintat celor care au trimis corpul de control și că, în felul acesta ministerul pare să paseze răspunderea unor măsuri punitive doar pe plan local.

De asemenea, se vorbește despre imagini explicite care dovedesc frauda și tentativa de fraudă. Nici aceste lucruri nu se putea petrece fără o supraveghere relaxată. 

Râmăne de văzut cât timp va mai dura ancheta, deoarece pe umerii comisiei județene atârnă căteva decizii greu de luat: sancțiuni pentru elevi, pentru supraveghetori și, mai ales, ei trebuie să dea drumul la eliberarea de adeverințe pentru înscrierea la facultate pentru absolvenți. dacă nu o fac, cine răspunde de prejudiciile pe care le vor suporta elevii și  familiile lor?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.