Acasă Actual Apa Serv dă în judecată municipiul Piatra Neamț, viceprimarul și pe Dragoș...

Apa Serv dă în judecată municipiul Piatra Neamț, viceprimarul și pe Dragoș Chitic

dughirCu asistență juridică de înaltă clasă, Casa de avocatură Ioan Chelaru, Compania Județeană Apa Serv, declanșează un atac frontal împotriva Municipiului Piatra Neamț. La Judecătoria Piatra Neamț a fost înregistrat dosarul 5912/279/2015, unde, în calitate de reclamant, apare Compania Județeană Apa Serv, iar în calitate de pârâți apar municipiul Piatra Neamț prin viceprimar desemnat și primarul municipiului Piatra Neamț. Acțiunea are în vedere, se pare, obligarea celor doi reprezentanți ai administrației publice locale de a emite autorizație de săpătură pe str. Petru Movilă. Problema este cunoscută: acolo se încalecă două proiecte europene și, dacă se trece la săpături, se pierde garanția lucrării vechi; dacă nu se trece la săpături, se poate pierde o sumă importantă de bani la proiectul pe apă la care se lucrează acum.

Găselnița cu acțiunea pentru ”obligația de a face” pare să arate mai mult a negociere, pentru a mulțumi pe toată lumea și o modalitate de a pune batista pe țambal: finalmente, o decizie a unei instanțe i-ar absolvi de răspundere materială pe cei chemați în judecată și pagubele ar fi plătite de la buget, adică de contribuabili. În aceste condiții, nimeni dintre cei care au greșit la întocmirea documentațiilor n-ar mai putea fi trași la răspundere, dl. Chitic nici măcar electoral, Apa Serv ar putea raporta încheierea proiectului – sau ar avea scuza perfectă -, casa de avocatura, dacă n-a lucrat pro bono, își va încasa onorariul și marea familie nemțeană ar putea răsufla ușurată. Mai rămâne să fie găsit judecătorul care să se convingă de oportunitatea unei asemenea decizii.

Și de convins cei care controlează programele europene de calitatea consultanților și a lucrărilor efectuate.

V. Bălănescu

1 COMENTARIU

  1. Taiati strazile, bagati tevile, incasati lovelele si lasati strazile asa! Nu cumva sa le asfaltati la loc, altfel nu va mai recunoastem de Firma de Stat nr. 1 din Piatra Neamt! Ne-am inteles?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here