Crâșma Domnească s-a ales cu două plângeri penale din partea Poliției Locale

crasmaCeea ce se dovedea a fi doar un zvon, că Primăria s-ar fi hotărât să-și calce pe inimă și să ia primele măsuri împotriva angajaților ei care administrau în fapt ”Crâșma Domnească” de pe platoul de la Turnul lui Ștefan cel Mare s-a adeverit. Potrivit secretarului municipiului Piatra Neamț, dl. Florin Fecic, săptămâna trecută Poliția Locală, care este în ograda Primăriei Piatra Neamț, a depus două plângeri penale împotriva celor două societăți care administrează localul/ localurile.

Poliția locală și-a întemeiat plângerea pe faptul că, de anul trecut, de când s-a dat o amendă pentru lipsa autorizațiilor de construcție și funcționare (apropo, a plătit-o cineva?), nu s-a intrat în legalitate. Ceva demersuri s-ar fi făcut pe la urbanism, dar, cum toată lumea s-a bazat pe funcțiile patronilor ”în fapt”, nimeni nu și-a prea bătut capul. Apariția articolelor din Mesagerul de Neamț a deranjat somnul administrativ al celor din Primărie.

Surse din Primărie ne-au declarat că cei care răspund de cele două societăți și-au luat angajamentul de a aduce locul la starea inițială până la sfârșitul lunii iulie. Cât despre perioada în care societățile au funcționat fără autorizații, ar cam fi treaba Poliției, care împreună cu procurorul de caz să stabilească dacă este vorba sau nu despre o încadrare penală.

V.B.