Fuziunea PC-PLR: Președinții de la Neamț au luat o piatră-n gură

alexandru si asaftei
Doi politicieni în căutarea unui partid

Pentru că au organizat astăzi, 30 iulie, ceea ce ei înșiși au denumit ”prima conferință a copreședinților ALDE la Neamț, chiar dacă nu e prima apariție, fiindcă am mai ieșit la televiziuni, în emisiuni, împreună sau separat”.

Dincolo de acest aspect tehnic, Mihai Alexandru, fostul președinte al fostului PC Neamț, și Ion Asaftei, fostul președinte al fostului PLR Neamț, au apărut umăr la umăr ca să anunțe oficial că s-a născut ALDE în Neamț și acum se organizează.

Mihai Alexandru a explicat ce este ALDE și ce se dorește a fi (”A treia forță politică în România, de centru-dreapta, păstrând doctrina fostului Partid Conservator și a fostului PLR”), ce susține (”Justiția, în legi, dar și în societate”), cine conduce (”Noi doi, copreședinți, și dl. deputat Cătălin Drăgușanu, care e în echipă și va face parte din echipa de conducere, va fi președinte executiv și este vicepreședinte la centru”) și ce-și propune (”După alegerile locale din 2016, să fim al treilea partid din județul Neamț; acum există două mari blocuri, PNL și PSD, iar electoratul simte nevoia de o alternativă viabilă pe centru”).

Organizatoric vorbind, că nu există partid fără structuri, ALDE Neamț înseamnă paritate 1:1 peste tot pe unde existau organizații PC și organizații PLR. Ar fi vreo 50-60 de cazuri, unde vor fi co-președinți. Unde doar unul din ei avea organizație, va fi un singur președinte. ”Unde nu e înțelegere la nivel de organizație, va interveni comisia tehnică de fuziune”, a precizat Mihai Alexandru. Ion Asaftei a ținut să adauge că ”mici probleme o să mai apară, e firesc, lucrăm cu oameni, partidul e un organism viu, nu secție de reanimare”, dar că, de o lună și ceva de când se ocupă cu organizarea, ”nu am avut semnale că ar exista fricțiuni”.

Despre candidaturi, s-au făcut doar speculații și s-au dat înapoi mingile la fileu. ”Problema este presantă”, a spus Asaftei, ”dar nu chiar atât de urgentă”. ”Trebuie să privim cu liniște și maturitate”, a adăugat el.

Candidatura lui Cătălin Drăgușanu, vehiculată cât mai pe față, cât mai prin culise, tot nu este o certitudine la ALDE, cel puțin până nu se vor face niște sondaje. Mihai Alexandru a spus că Drăgușanu era candidatul PC încă dinainte de fuziune, dată fiindu-i experiența din ultimii trei ani, Ion Asaftei a admis că are pretenții de candidatură și din tribuna PLR, aripa Iulian Luca.

S-a mai adus în discuție chestiunea fierbinte a deputatului Dorinel Ursărescu, teoretic la PLR, practic… ”Eu nu l-am mai văzut din septembrie 2014 și știu că are și probleme cu, mă rog, justiția… Ultimul lucru de care ALDE are nevoie acum este scandalul, de oricare ar fi el”, a spus Mihai Alexandru. ”Dl. Ursărescu a fost la PLR, este la ALDE, el este deputat în continuare și trebuie să-i acordăm respectul cuvenit acestui mandat, dar a trebuit să facă un pas înapoi, să lase această formațiune nouă – ALDE – să-și vadă de drumul ei”.

Cu dezvoltarea societății Troleibuzul, în care Mihai Alexandru s-a ”implicat personal”, în calitate de consilier județean, și cu pronosticul că ”Guvernul Ponta va rămâne până în 2016” al lui Ion Asaftei, prima conferință de presă a ALDE a luat sfârșit.

(D.O.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.