”Generalul” Viorel Stan confirmă: 6 elevi suspectați de fraudă la Cartianu

pietricica turism

viorel stan 2014Prof. Viorel Stan, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Neamț a răspuns unor întrebări adresate de mesagerulneamț.ro și a adus, atât cât se poate, lămuriri cu privire la tentativele de fraudă despre care s-a scris deja. 

* Centrul de examen Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamț

„S-a primit de la Ministerul Educației o notă prin care am fost informați despre suspiciunea de fraudă la bacalaureat, la teza de la matematică, ca urmare a unei sesizări anonime prin Tel Verde. Nota ministerului cere clarificări, din partea Comisiei Județene de bacalaureat, asupra situației semnalate. În consecință, prin decizie internă, în 8 iulie, a fost desemnată o echipă care s-a deplasat, în zilele de 9 și 10 iulie, la Centrul de examen de la Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu și a vizionat înregistrările audio și video de la tezele de la matematică. S-au vizionat 19 înregistrări, din 19 săli de examen, sesizându-se că în 18 săli de clasă examenul s-a desfășurat corect. Într-o singură sală de clasă s-a constatat că o parte din candidați au transmis transmis ciornele de le unii la alții, fie au suflat, fie au facilitat copierea în prezența cadrelor didactice. Este vorba despre 6 candidați. Astăzi (11 iulie), vor fi comparate tezele pentru certificarea tentative de fraudă. Raportul va fi înaintat Comisiei Județene de bacalaureat, aceasta înaintează Consiliului Național spre validare, iar în urma validării poate lua măsuri de sancționare a candidaților, respectiv a cadrelor didactice.”

Centrul de examen Liceul Economic ”Vasile Conta” Târgu-Neamț

„Nu știm dacă există o sesizare directă la Ministerul Educației, dar reprezentanții Corpului de Control au ca misiune verificarea tuturor înregistrărilor audio și video, de la cele 3 probe, minut cu minut.”

Centrul de examen Colegiul ”Ștefan cel Mare” Târgu-Neamț

„Întrucât în textul articolului din Evenimentul zilei apare afirmația că așa s-a procedat și la Colegiul Ștefan cel Mare, în limita timpului, membrii Corpului de Control vor verifica, prin sondaj, câteva înregistrări audio-video, din sălile de examen. Verificarea generală se va termina cu un raport către Comisia Județeană de Bacalaureat, care va lua măsurile impuse.

5 COMENTARII

  1. Asa este!!! sa fie controlate gradatiile de merit, numarul de norme, modul in care s-au titularizat unii prin Roman, cum sunt numiti directorii de scoli etc etc……. si toate astea acum repede….. pana pleaca stan……

  2. Ceva, ceva se misca. Acest ministru este cel mai bun din ultimii 25 de ani pentru ca are tupeul sa organizeze concursuri pentru inspectorii scolari si directori. Ceea ce se observa este lipsa de interes a cadrelor didactice de a se inscrie la concursuri. Vedem aceeasi oameni, aceleasi fete care se plang de corectitudinea organizarii lor. Mai sa fie …………………!
    Dragi profesori fara plangeri scrise e greu sa se sesizeze cineva pentu gradatii si pentru orice alt aspect negativ care se intampla pe langa noi, asa ca …………..!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.