În plin scandal, anchete și acțiuni în instanță, Inspectoratul Școlar Neamț e într-un dolce far niente

nu_ deranjatiSituație incredibilă la Inspectoratul Școlar Neamț! Aflat în plin scandal, cu aproape 100 de elevi eliminați din bacalaureat după o tevatură de anvergură națională, cu profesori supraveghetori acuzați de complicitate la fraudă, cu acte administrative întocmite greșit și fără avizul juristului instituției (potrivit declarațiilor inspectorului general adjunct Elena Laiu), la instituția care conduce învățământul nemțean nu a avut loc un consiliu de administrație, pentru a discuta problemele apărute și, mai ales, pentru a dispune măsurile care se impun. S-a considerat că nu este cazul.

Zilnic, apar lucruri noi în privința scandalului generat de frauda de la bacalaureat. Elevii acționează Inspectoratul în judecată. Inspectorul școlar general este în concediu. Vicepreședinta comisiei județene pentru bacalaureat este, și ea, în concediu. Părinții sunt nemulțumiți și arată cu degetul spre comisia județeană. Iar, în tot acest timp, toată greutatea comunicării și a decizilor este la Elena Laiu, care, în calitate de președinte al comisiei de bacalaureat, poate ar trebui, și ea, să răspundă, măcar de formă, unor întrebări.

Ce ne spun protagoniștii din fruntea ISJ Neamț:

Viorel Stan, inspector școlar general al IȘJ Neamț (momentan, în concediu de odihnă) face deosebirea dintre teoretic și practic: „Teoretic, da, ar fi trebuit să se organizeze. Nu neapărat un Consiliu de Administrație, ci o ședință, deoarece este vorba despre o problemă cu care se confruntă învățământul nemțean. Practic, nu, pentru că o ședință a Consiliului de Administrație s-ar suprapune unei anchete care este în derulare. O astfel de ședință ar putea strica ancheta polițiștilor.

 

Mihai Floroaia„ inspector general adjunct: ”Nu doresc să-mi dau cu părerea despre acest aspect. S-ar putea ca părerea mea să nu fie considerată pertinentă și să fiu întrebat de ce am declarat într-un fel sau altul. Cred că cel mai potrivit ar fi să vorbiți cu domnul general (Viorel Stan) sau cu doamna Laiu, care a preluat atribuțiunile de inspector școlar general pe timpul concediului inspectorului Stan.

 

Elena Laiu: ”Nu am organizat nicio ședință de consiliu de administrație după constatările corpului de control”.

V.B.

PS: Ați văzut vreo declarație din partea vreunei asociații a cadrelor didactice, care să condamne practicile din acest an de la bacalaureat? Sau vreo poziție a sindicatelor din învățământ, care or fi ele și cât or mai fi ele de valide pe perioada concediilor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.