Pe adresa prefectului de Neamț: Haos de caniculă la DSP. Știre actualizată

morenciu
Dr. Morenciu, șeful DSP, în concediu bine plasat

În prag de caniculă, în timp ce în toată țara se dau tot felul de dispoziții, pe hârtie sau nu, pentru protecția populației împotriva temperaturilor ridicate, la Direcția de Sănătate Publică Neamț… se ia concediu și se deleagă atribuții.

Directorul DSP, Dan Dorin Morenciu, este ocupat puțin cu un concediu până pe 17 iulie. Cel care îi ține locul este directorul economist Constantin Oprea care este, de asemenea, puțin ocupat cu ședințe de consiliu de administrație pe la Roman, nicidecum cu canicula. Directorul adjunct Daniela Marcoci se află în aceste zile la București, la cursuri de specializare, iar omul bun la toate în DSP Neamț, pentru ziua de astăzi de caniculă, așa cum dânsa a declarat, este un epidemiolog: dr. Roxana Pipirigeanu. Aceasta ne-a spus că nu se face nimic deosebit în Direcție pentru caniculă, că se va da un comunicat de presă cu măsurile pe care trebuie să le ia populația și că s-a renunțat la vestitele corturi de caniculă pentru că… „fac mai mult rău decât bine. Punctele în care se pot răcori oamenii sunt magazinele mari care au aer condiționat și farmaciile care și-au pus la dispoziție spațiul ca să poată intra oricine să bea un pahar cu apă. S-a renunțat la ideea corturilor pentru că în interiorul lor se face o temperatură de 50 de grade, sunt mai rele decât afară. Nu organizăm corturi pentru că nu sunt ok. Centrele de permanență nu se pregătesc în mod special de caniculă, ele funcționează după un ordin care le obligă să aibă anumite dotări, dar nu special pentru caniculă. Sunt pregătite să primească pacienți, dar în aceleași condiții ca săptămâna trecută sau ca săptămâna viitoare. Nu au ceva anume de făcut. O să dăm un comunicat de presă cu recomandări generale, dar sunt aceleași ca și anii trecuți”, a spus epidemiologul șef.

Actualizarea: Între timp situația a ajuns sub control total. DSP a transmis comunicatul care rezolvă problemele de sistem, comunicat pe care-l puteți vedea mai jos. 

dsp canicula1dsp canicula2

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *