Primele nume ale profesorilor implicați în frauda de la bacalaureat

pietricica turism
Elena_Laiu
Șefa comisiei județene de bacalaureat, prof. Elena Laiu

 Odată cu termenul de judecată din primul dosar privind frauda la bacalaureat, care a avut loc astăzi, 28 iulie, au fost dezvăluite și primele nume de dascăli supraveghetori din sălile în care a fost fraudat examenul. Documentele, așa cum apar ele depuse de Inspectoratul Școlar Neamț, sunt relevante pentru frăția care a existat în sălile de clasă, pentru (ne)cinstea și (in)corectitudinea cu care cadrele didactice și elevii implicați au înțeles să acționeze.

Descrierile sunt grăitoare:

Prof. Ciubotariu îi oferă elevului ciornă Arsenoaia să copieze”; „Prof. Ciubotariu îi oferă lui Apostol Ioan o foaie de dedesubt, acesta îi indică profesoarei să-i ofere și elevei Apopei Bianca”; „Asistenta îi permite”; „Manea C. Cristian Bogdan primește de la asistenta Buda Mihaela o foaie de examen de pe catedră a altcuiva”; „Păstrăvanu Lavinia primește de la Popa V. Andrei ciorna în fața asistentului Boștoacă”.

Așa cum reiese din informațiile postate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Neamț – Mihaela Buda apare ca fiind învățătoare la Școala Gimnazială ”Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vânători-Neamț. Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții școlii din Vânători, prof. Buda a fost supraveghetoare la Centrul de examen de la Liceul ”Vasile Conta” din Târgu-Neamț. În prezent, aceasta este plecată în Italia.

Și prof. Ciubotariu se pare că este de la aceeași școală. Tot de la Școala ”Arhimandrit Chiriac Nicolau” am aflat că Ciubotariu Gabriela este încadrată în unitatea menționată și a fost supraveghetoare la unul din centrele de examen din Târgu-Neamț.

Aceste nume și altele asemenea sunt cunoscute de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Neamț, dar ele sunt ținute departe de ochii opiniei publice pe motiv că fac obiectul anchetelor efectuate de polițiști.scan 2 scan 1 scan 3

(M.T.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.